Pydna (Pydna) – Centralna Makedonija – Turistički Vodič

Pydna – Pydna

Pydna, očaravajući grčki grad smešten u regiji Pieria, pruža nezaboravno iskustvo za sve posetioce. Sa prelepim plažama, bogatom istorijom i raznolikim zabavnim sadržajima, Pydna je destinacija koju vredi posetiti. Bez obzira da li putujete sa porodicom ili kao par, ovaj grad će vam pružiti nezaboravno letovanje. Glavna plaža u Pydni je spektakularna, sa finim peskom i kristalno čistim morem. Uz brojne restorane i aktivnosti na vodi, Pydna je savršeno mesto za uživanje u odmoru i upoznavanju grčke kulture.

Kratka Istorija Pydne

Pydna, značajan grčki grad smešten u regiji Pieria, poseduje bogatu istoriju koja seže duboko u prošlost. U radijusu od 40 km oko Pydne nalazi se nekoliko značajnih arheoloških lokaliteta koji otkrivaju nasleđe antičke Grčke.

Jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u blizini Pydne je Dion, sveti grad Makedonaca posvećen bogu Zevsu. Dion je bio centar religioznih i kulturnih dešavanja i poznat po svojim impozantnim hramovima, pozorištu i vodovodu. Ovaj lokalitet pruža dublji uvid u život i verovanja drevnih Makedonaca.

Pydna - Centralna Makedonija
Pydna – Centralna Makedonija

Još jedan blizak lokalitet je Vergina, gde se nalazi antički grad Aigai, prestonica kraljevstva Makedonije. Ovde su otkriveni brojni grobovi makedonskih vladara, uključujući i grob kralja Filipa II, oca Aleksandra Velikog. Vergina je izuzetno važno arheološko nalazište koje nam omogućava da bolje razumemo drevnu makedonsku civilizaciju.

Kada je reč o istoriji razvoja samog Pydne, grad je nastao kao jedno od najvažnijih naselja u regionu Pieria. Prema istorijskim izvorima, Pydna je bila naselje osnovano od strane grčkog plemena Piera. Tokom antičkih vremena, Pydna je bila deo Makedonskog kraljevstva i igrala je važnu ulogu u sukobima između Grka i Persijanaca.

Tokom 5. veka pne, Pydna je postala deo Atinskog saveza i bila je blisko povezana sa Atinom. Međutim, tokom Peloponeskog rata, Pydna je pretrpela dugotrajno opsedanje od strane Atine. Nakon nekoliko godina, grad je konačno pao pod vlašću Makedonije, pod vođstvom kralja Perdika II.

Jedan od najznačajnijih trenutaka u istoriji Pydne bio je sukob između Makedonije i Rima. U 3. veku pne, Pydna je bila poprište velike bitke između makedonskog kralja Perseja i rimske vojske pod vođstvom Lucija Emilija Paula. Bitka kod Pydne, koja se odigrala 168. pne, završila se porazom Makedonije i uspostavljanjem Rimske vlasti nad tim područjem.

Nakon Rimske vladavine, Pydna je prošla kroz različite periode promena. Bila je pod vlašću Vizantije, Osmanlija i kasnije se pridružila modernoj Grčkoj tokom grčke borbe za nezavisnost.

Danas, Pydna je prepoznata kao važno arheološko nalazište koje otkriva bogatu prošlost ovog antičkog grada. Posetioci mogu istražiti ostake antičkog teatra, hramova, utvrda i drugih arheoloških struktura. Ova istorijska baština privlači turiste iz celog sveta koji žele da otkriju tajne prošlosti Pydne i uživaju u njenom kulturnom nasleđu.

Pored bogate istorije, Pydna je takođe poznata po svojim predivnim plažama i kristalno čistom Egejskom moru. Ovo čini Pydnu idealnom destinacijom za odmor, kako za porodice tako i za parove. Glavna plaža u Pydni, sa svojim zlatnim peskom i plitkom vodom, privlači posetioce koji žele da se opuste i uživaju u toplim letnjim danima. Na plaži se nalaze i restorani koji nude raznovrsnu hranu i piće po pristupačnim cenama.

Pydna kombinuje bogatu istoriju sa prelepim pejzažima i blizinom mora, pružajući jedinstveno iskustvo turistima. Poseta ovom starom gradu pruža priliku da se uroni u prošlost i istraži nasleđe antičke Grčke, dok istovremeno uživate u prirodnim lepotama ovog prelepog područja.

Osnovne turističke odlike mesta Pydna (Regionalna Jedinica Pieria)

Evo informativne liste top plaža koje se nalaze u najbližem radijusu drumskim saobraćajem do Pydna:

 1. Paralia Kolimvisis:
  • Podloga na plaži: Fina peskovita obala
  • Restorani: Da
  • Prosečna cena kafe: 2-3 evra
  • Prosečna cena obroka: 10-15 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena gaziranih sokova: 2-3 evra
 2. Plaža Makrygialos:
  • Podloga na plaži: Pesak i šljunak
  • Restorani: Da
  • Prosečna cena kafe: 2-3 evra
  • Prosečna cena obroka: 10-15 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena gaziranih sokova: 2-3 evra
 3. Plaža Pydna:
  • Podloga na plaži: Pesak
  • Restorani: Da
  • Prosečna cena kafe: 2-3 evra
  • Prosečna cena obroka: 10-15 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena gaziranih sokova: 2-3 evra

Pydna takođe nudi raznoliku ponudu restorana koji zadovoljavaju različite ukuse. Evo liste top najpopularnijih restorana u Pydni:

 1. Restoran “T. Ammos Beach”:
  • Prosečna cena obroka: 15-20 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena sokova: 2-3 evra
 2. Restoran “Pyrgos”:
  • Prosečna cena obroka: 12-18 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena sokova: 2-3 evra
 3. Beach Bar “Bora Bora”:
  • Prosečna cena obroka: 10-15 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena sokova: 2-3 evra

Prosečna temperatura u letnjim mesecima u Pydni kreće se od 25°C do 30°C, pružajući idealno vreme za sunčanje i kupanje. Prosečna temperatura vode u toku letnjih meseci iznosi oko 23°C do 25°C, omogućavajući prijatno plivanje i vodene aktivnosti.

Što se tiče smeštaja, cene se mogu razlikovati u zavisnosti od sezone i vrste smeštaja. Prosečna cena smeštaja u letnjim mesecima varira od najjeftinijih ponuda za oko 40 evra po noćenju do luksuznih opcija koje mogu prelaziti 100 evra po noćenju.

Pydna je destinacija koja nudi raznolike mogućnosti za uživanje u plažama, restoranima, noćnom životu i toplom sredozemnom klimom. Bez obzira na vaše preference, Pydna će vas očarati svojim šarmom i nezaboravnim iskustvima tokom letovanja.

Mapa Mesta Pydni Centralna Makedonija

Kakve je  gradska plaža ‘Archea Pydna Beach’ u Pydni (Pieria), plaža ‘Archea Pydna Beach’

Archea Pydna Beach je popularna gradska plaža smeštena u mestu Pydna, u regiji Pieria. Ova prelepa plaža nudi posetiocima ne samo osveženje u kristalno čistoj vodi Egejskog mora, već i brojne druge atrakcije.

Podloga na Archea Pydna Beach je pretežno peskovita, što je idealno za udobno sunčanje i šetanje duž obale. Plaža je dobro održavana i čista, pružajući prijatan ambijent za uživanje u suncu i moru. Takođe, prisustvo vegetacije oko plaže dodaje prirodnu lepotu i stvara prijatnu atmosferu za odmor i opuštanje.

Na plaži postoji i dovoljno drveća i prirodne hladovine koja pruža zaštitu od jakog sunca tokom vrelih letnjih dana. Ovo je posebno korisno za porodice sa decom ili za one koji žele da se opuste u prirodnom okruženju.

Prosečna temperatura vode na Archea Pydna Beach u letnjim mesecima se kreće između 25°C i 28°C, pružajući idealne uslove za plivanje i vodene aktivnosti. Atmosferska temperatura tokom letnjih meseci obično se kreće između 30°C i 35°C, što omogućava prijatan boravak na plaži i sunčanje.

Neki od najbolje ocenjenih restorana koji se nalaze na Archea Pydna Beach uključuju Beach Bar Bora Bora, Pyrgos Restraunt, Robinsonas beach bar:

 1. Beach Bar Bora Bora:
 • Beach Bar Bora Bora je popularan restoran i bar smešten na plaži Archea Pydna Beach u Pydni.
 • Restoran nudi širok izbor ukusnih jela mediteranske i grčke kuhinje, sa posebnim naglaskom na sveže morske plodove.
 • Uživajte u opuštenoj atmosferi bara i pogledu na more dok uživate u ukusnim koktelima i osvežavajućim pićima.
 • Cene u Beach Baru Bora Bora se kreću oko 4€ za pivo, 12€ za flašu vina, 3€ za kafu, dok je prosečna cena obroka između 10€ i 15€.
 1. Pyrgos Restraunt:
 • Pyrgos Restraunt je restoran smešten na plaži Archea Pydna Beach, koji nudi vrhunske specijalitete grčke kuhinje.
 • Restoran se ponosi svojim elegantnim ambijentom i spektakularnim pogledom na more.
 • Uživajte u širokom izboru jela, uključujući sveže riblje specijalitete, tradicionalne grčke obroke i internacionalne ukuse.
 • Cene u Pyrgos Restrauntu se kreću oko 5€ za pivo, 15€ za flašu vina, 4€ za kafu, dok je prosečna cena obroka između 15€ i 25€.
 1. Robinsonas beach bar:
 • Robinsonas beach bar je popularan bar smešten na plaži Archea Pydna Beach, poznat po svojoj opuštenoj atmosferi i prelepom pogledu na more.
 • Uživajte u širokom izboru pića, uključujući koktele, osvežavajuća pića i hladna piva.
 • Bar takođe nudi lagane obroke i grickalice za posetioce koji žele da se osveže i okrepe tokom dana na plaži.
 • Cene u Robinsonas beach baru se kreću oko 4€ za pivo, 10€ za flašu vina, 3€ za kafu.

Archea Pydna Beach pruža nezaboravno iskustvo posetiocima, kombinujući lepotu prirode sa gastronomskim zadovoljstvima. Bez obzira da li tražite opuštanje na plaži ili ukusnu hranu, ova plaža će vas očarati svojim šarmom i raznovrsnim sadržajima.

Top 10 Najboljih Plaža u blizini Pydna (Pieria, Centralna Makedonija)

 1. Plaža Archea Pydna (udaljenost: 0 km): Ova prelepa peščana plaža nalazi se neposredno pored Pydna i pruža spektakularan pogled na Egejsko more. Na plaži se nalaze barovi i restorani koji nude raznovrsnu hranu i piće. Cene se kreću oko 3€ za kafu, 4€ za pivo, i 6€ za sendvič. Podloga plaže je peščana, a zbog blage obale, pogodna je za decu.
 2. Plaža Makrigialos (udaljenost: 10 km): Ova popularna peščana plaža udaljena je samo 10 km od Pydna. Možete se prebaciti do nje automobilom ili autobusom. Cene autobuskog prevoza se kreću oko 2€ po osobi. Na plaži se nalaze barovi i restorani koji pružaju hranu i piće. Podloga plaže je mešavina peska i sitnog šljunka.
 3. Plaža Korinos (udaljenost: 12 km): Ova lepa peščana plaža udaljena je oko 12 km od Pydna. Možete je lako dostići automobilom ili autobusom. Cene autobuskog prevoza su slične kao i za Makrigialos. Na plaži se nalaze barovi i restorani, a cene hrane i pića su pristupačne. Podloga plaže je meka i peskovita.
 4. Plaža Paralia Katerini (udaljenost: 16 km): Ova popularna peščana plaža udaljena je oko 16 km od Pydna. Može se lako dostići automobilom ili autobusom, a cena autobuskog prevoza je oko 3€ po osobi. Na plaži se nalazi mnoštvo barova, restorana i kafića. Cene hrane i pića se kreću od 3€ za kafu, 4€ za pivo, do 8€ za sendvič. Podloga plaže je peščana.
 5. Plaža Olympiaki Akti (udaljenost: 20 km): Ova prostrana peščana plaža udaljena je oko 20 km od Pydna. Možete je lako dostići automobilom ili autobusom. Cene autobuskog prevoza su slične kao i za Paralia Katerini. Na plaži se nalaze barovi, restorani i kafići koji nude raznovrsnu hranu i piće. Podloga plaže je peščana i pogodna je za decu.
 6. Plaža Nei Pori (udaljenost: 30 km): Ova popularna peščana plaža udaljena je oko 30 km od Pydna. Možete je lako dostići automobilom ili autobusom. Cene autobuskog prevoza se kreću oko 4€ po osobi. Na plaži se nalaze brojni barovi, restorani i kafići. Cene hrane i pića variraju, ali prosečno se kreću od 3€ za kafu, 4€ za pivo, do 8€ za sendvič. Podloga plaže je peščana.
 7. Plaža Leptokarya (udaljenost: 35 km): Ova prostrana peščana plaža udaljena je oko 35 km od Pydna. Može se lako dostići automobilom ili autobusom. Cene autobuskog prevoza su slične kao i za Nei Pori. Na plaži se nalaze barovi, restorani i kafići sa raznovrsnom ponudom hrane i pića. Podloga plaže je meka i peščana.
 8. Plaža Litochoro (udaljenost: 40 km): Ova slikovita peščana plaža udaljena je oko 40 km od Pydna. Možete je dostići automobilom ili autobusom. Cene autobuskog prevoza se kreću oko 5€ po osobi. Na plaži se nalaze barovi i restorani, a cene hrane i pića su pristupačne. Podloga plaže je mešavina peska i sitnog šljunka.
 9. Plaža Paralia Dion (udaljenost: 28 km): Ova popularna peščana plaža udaljena je oko 28 km od Pydna. Može se lako dostići automobilom ili autobusom. Cene autobuskog prevoza su slične kao i za Nei Pori. Na plaži se nalaze barovi, restorani i kafići koji pružaju raznovrsnu hranu i piće. Podloga plaže je peščana.
 10. Plaža Paralia Kolimvisis (udaljenost: 22 km): Ova šarmantna peščana plaža udaljena je oko 22 km od Pydna. Može se lako dostići automobilom ili autobusom. Cene autobuskog prevoza se kreću oko 3€ po osobi. Na plaži se nalazi bar i restoran koji pružaju osvežavajuća pića i ukusnu hranu. Podloga plaže je peščana i pogodna za decu.

Šta da radite u Pydni (Pieria, Centralna Makedonija)

Pydna je miran gradić koji pruža razne mogućnosti za uživanje i opuštanje tokom letovanja. Evo nekoliko informacija o aktivnostima i sadržajima koje možete pronaći u Pydni:

 • Stanovništvo: Prema poslednjim podacima, Pydna ima oko 1300 stanovnika, što ga čini prijatnim i intimnim mestom za posetu.
 • Marketi: ne postoje veći marketi u ovom selu.
 • Noćni klubovi: ne postoje noćni klubovi u Pydni.

Najpoznatiji restorani u Pydni su:

 1. Restoran T.Ammos Beach: Ovaj restoran nudi izvanrednu morsku hranu i lokalne specijalitete. Posebno je poznat po svežim plodovima mora. Cene obroka se kreću od 10€ do 20€.
 2. Restoran Pyrgos: Ovaj restoran se ističe tradicionalnom kuhinjom i autentičnom atmosferom. Nudi širok izbor jela po pristupačnim cenama. Prosečna cena obroka je oko 12€.
 3. Bar Robinsonas: Ovaj restoran je poznat po svojoj italijanskoj kuhinji i specijalitetima poput pice i paste. Cene se kreću od 8€ do 15€.

Letovanje za mlade: Pydna može biti mirno i opuštajuće mesto za letovanje za mlade parove koji žele da uživaju u prelepim plažama i lokalnoj kulturi. Iako nema diskoteka i noćnih provoda, u blizini se nalaze plaže i barovi koji pružaju prijatno okruženje za opuštanje.

Letovanje sa porodicom: Pydna je idealno mesto za letovanje sa porodicom. Mirne plaže i prijateljska atmosfera čine ga pogodnim za uživanje sa decom. Takođe, postoji nekoliko uređenih parkova u gradu gde deca mogu da se igraju i provedu vreme sa porodicom.

U Pydni možete uživati u prijatnoj atmosferi, ukusnoj hrani i prelepim plažama. Bez obzira da li ste mladi par, porodica ili jednostavno želite da se opustite, Pydna ima mnogo toga da ponudi.

Top 10 Najpopularnijih gradova i sela u Blizini Pydne (Pieria, Centralna Makedonija)

 1. Katerini (8 km, 15 minuta vožnje): Katerini je najveći grad u Pieria regionu i nudi bogatu istorijsku i kulturnu baštinu. Poznat je po svojim tradicionalnim tavernama, slikovitim ulicama i šarmantnom centru grada.
 2. Litochoro (28 km, 40 minuta vožnje): Litochoro je prelepo planinsko selo smešteno na obroncima planine Olimp. Poznat je kao vrata za istraživanje Olimpa i prirodne lepote Nacionalnog parka Olimp. Posetioci mogu uživati u prelepim pešačkim stazama i slikovitim pogledima na planinu.
 3. Dion (28 km, 40 minuta vožnje): Dion je arheološko nalazište koje se nalazi u blizini Litohora. Ovo mesto ima veliki istorijski značaj kao sveto mesto u antičkoj Grčkoj, posvećeno bogovima Olimpa. Posetioci mogu istražiti ostatke hramova, pozorišta i muzeja koji prikazuju bogatu prošlost mesta.
 4. Vergina (60 km, 1 sat vožnje): Vergina je arheološko nalazište koje je poznato po nalazima iz doba kraljevske porodice Makedonije. Tu se nalazi i mauzolej Filipa II Makedonskog, oca Aleksandra Velikog. Ovo je izuzetno važno arheološko nalazište koje pruža uvid u drevnu makedonsku istoriju.
 5. Leptokarya (15 km, 20 minuta vožnje): Leptokarya je popularno letovalište sa prelepim peščanim plažama i tirkiznim morem. Ovde možete uživati u vodenim sportovima, istraživanju obližnjih planinskih staza i posetiti tradicionalne taverne i prodavnice suvenira.
 6. Paralia Katerinis (10 km, 15 minuta vožnje): Paralia Katerinis je letovalište koje nudi širok izbor plaža, restorana i barova. Ovde možete uživati u suncu, pesku i kristalno čistom moru, kao i uživati u noćnom provodu u brojnim barovima.
 7. Nei Pori (35 km, 40 minuta vožnje): Nei Pori je slikovito selo smešteno na obali Egejskog mora. Poznato je po svojoj dugačkoj peščanoj plaži i mirnoj atmosferi. Posetioci mogu istraživati tradicionalne taverne i uživati u lokalnoj kuhinji.
 8. Platamon (45 km, 50 minuta vožnje): Platamon je slikoviti gradić smešten na brdu iznad Egejskog mora. Poznat je po svojoj srednjovekovnoj tvrđavi koja nudi prelep panoramski pogled na obalu. Takođe, posetioci mogu uživati u prelepim plažama i tradicionalnim restoranima.
 9. Olympic Beach (15 km, 20 minuta vožnje): Olympic Beach je popularno letovalište sa dugim peščanim plažama i modernim hotelskim kompleksima. Ovde možete uživati u vodenim sportovima, šetnjama duž obale i opuštajućoj atmosferi.
 10. Skotina (25 km, 35 minuta vožnje): Skotina je slikovito selo smešteno između planina i mora. Poznato je po svojoj prirodi i tradicionalnoj arhitekturi. Posetioci mogu istraživati pešačke staze, uživati u prelepim pogledima i otkriti autentičnu atmosferu sela.

Gde je Pydna (Pieria, Centralna Makedonija) Locirano Geografski

Pydna se nalazi u regionalnoj jedinici Pieria, u Centralnoj Makedoniji, Grčka. Geografski položaj Pydne je izuzetno povoljan, smeštena je direktno na obali Egejskog mora. Tačno je locirana 16 km severoistočno od grada Katerini, 28 km severoistočno od arheološkog nalazišta Dion, i svega 2.5 km udaljena od sela Makrigialos. U blizini Pydne se takođe nalaze dva makedonska groba, otkrivena od strane poznatog francuskog arheologa Heuzeya tokom njegovih istraživanja Grčke u sredini 19. veka. Dodatno, nekoliko kilometara južno od Pydne nalazi se tvrđava-biskupsko sedište poznato kao Louloudies.

Kako da Stignete do Pydna (Pieria, Centralna Makedonija) Automobilom ili Autobusom

Da biste stigli do Pydna iz Soluna, imate nekoliko opcija. Ako se odlučite za putovanje automobilom, trebali biste pratiti put E75 prema severu. Pydna se nalazi na putu između Soluna i Katerinija, pa se možete usmeriti na odgovarajući izlaz i pratiti putokaze do Pydne. Udaljenost između Soluna i Pydne je otprilike 70 km, a vožnja traje oko 1 sat.

Alternativno, možete se odlučiti za autobuski prevoz. Postoje redovne autobuske linije koje povezuju Solun i Katerini, a odatle možete uzeti lokalni autobus do Pydne. Cene autobuskih karata mogu varirati u zavisnosti od prevoznika i sezone, ali prosečna cena jednosmerne karte od Soluna do Katerinija je oko 10-15 evra. Za informacije o rasporedu vožnje i cenama, preporučuje se da se obratite lokalnim autobuskim kompanijama ili proverite online putem relevantnih veb stranica.

Što se tiče prevoza od aerodroma u Solunu do Pydne, šatl prevoz može biti praktična opcija. Cene šatl prevoza mogu se razlikovati u zavisnosti od prevoznika, ali prosečna cena se kreće oko 20-30 evra po osobi za jedan pravac. Preporučuje se da unapred rezervišete svoje mesto u šatl prevozu kako biste osigurali svoje putovanje.

Prosečna Min. i Max. Mesečna Temperatura u Pydna (Pieria, Centralna Makedonija)

Evo liste prosečnih minimalnih i maksimalnih atmosferskih temperatura po mesecima za Pydnu (Pieria, Centralna Makedonija):

 • Januar: Minimalna temperatura: 0°C Maksimalna temperatura: 11°C
 • Februar: Minimalna temperatura: 1°C Maksimalna temperatura: 12°C
 • Mart: Minimalna temperatura: 3°C Maksimalna temperatura: 14°C
 • April: Minimalna temperatura: 7°C Maksimalna temperatura: 19°C
 • Maj: Minimalna temperatura: 12°C Maksimalna temperatura: 24°C
 • Jun: Minimalna temperatura: 16°C Maksimalna temperatura: 29°C
 • Jul: Minimalna temperatura: 19°C Maksimalna temperatura: 32°C
 • Avgust: Minimalna temperatura: 19°C Maksimalna temperatura: 32°C
 • Septembar: Minimalna temperatura: 15°C Maksimalna temperatura: 27°C
 • Oktobar: Minimalna temperatura: 10°C Maksimalna temperatura: 20°C
 • Novembar: Minimalna temperatura: 5°C Maksimalna temperatura: 15°C
 • Decembar: Minimalna temperatura: 2°C Maksimalna temperatura: 12°C

Prosečna Min. i Max. Mesečna Temperatura Vode u Pydna (Pieria, Centralna Makedonija)

Nastavljamo sa listom prosečnih minimalnih i maksimalnih temperatura vode po mesecima za Pydnu (Pieria, Centralna Makedonija):

 • Januar: Minimalna temperatura vode: 14°C Maksimalna temperatura vode: 16°C
 • Februar: Minimalna temperatura vode: 13°C Maksimalna temperatura vode: 15°C
 • Mart: Minimalna temperatura vode: 13°C Maksimalna temperatura vode: 15°C
 • April: Minimalna temperatura vode: 14°C Maksimalna temperatura vode: 16°C
 • Maj: Minimalna temperatura vode: 16°C Maksimalna temperatura vode: 19°C
 • Jun: Minimalna temperatura vode: 20°C Maksimalna temperatura vode: 23°C
 • Jul: Minimalna temperatura vode: 23°C Maksimalna temperatura vode: 26°C
 • Avgust: Minimalna temperatura vode: 24°C Maksimalna temperatura vode: 27°C
 • Septembar: Minimalna temperatura vode: 22°C Maksimalna temperatura vode: 25°C
 • Oktobar: Minimalna temperatura vode: 19°C Maksimalna temperatura vode: 22°C
 • Novembar: Minimalna temperatura vode: 17°C Maksimalna temperatura vode: 19°C
 • Decembar: Minimalna temperatura vode: 15°C Maksimalna temperatura vode: 17°C

Navedene temperature su prosečne vrednosti i mogu varirati u zavisnosti od specifičnih uslova u datom mesecu.