Kalithea (Kallithea) Poluostrvo Kasandra – Turistički Vodič

Home » Grčke Regije » Makedonija » Halkidiki » Kasandra » Kalithea (Kallithea) Poluostrvo Kasandra – Turistički Vodič

Kalithea Prvi Prst Halkidikija

Dobrodošli u Kalitheu, jedno od najpopularnijih turističkih odredišta na prelepom poluostrvu Kasandra u Halkidikiju. Ovo živopisno letovalište ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima i garantuje nezaboravan odmor.

Zašto posetiti Kalitheu? Osim prelepe obale sa tirkiznim morem i dugim peščanim plažama, Kalithea je poznata po svojoj živopisnoj atmosferi i bogatoj zabavnoj ponudi. Mladi će uživati u živopisnim barovima, klubovima i noćnom životu koji ovo mesto nudi. Parovi mogu romantično šetati šarmantnim ulicama i uživati u prelepim zalascima sunca. Kalithea je takođe idealna destinacija za porodice, sa brojnim aktivnostima i zabavom prilagođenom deci.

Glavna gradska plaža u Kalitheu oduzima dah svojom lepotom. Peščana obala i kristalno čisto more pružaju idealno okruženje za opuštanje i uživanje u suncu. Na plaži se nalaze udobni suncobrani i ležaljke, a posetioci mogu uživati u osvežavajućim pićima u prijatnom ambijentu obližnjih barova.

Kalithea je definitivno jedno od najboljih mesta za odmor u Halkidikiju. Bez obzira da li ste mladi, par ili porodica, ovo letovalište će vas očarati svojom lepotom, raznovrsnom ponudom zabave i prijateljskim atmosferom. Ne propustite priliku da posetite Kalitheu i stvorite nezaboravne uspomene koje će trajati ceo život.

Mapa Kalithea

Kratka Istorija Kalithea

Dok se odmarate na slikovitim plažama i uživate u živopisnom okruženju Kalithee, vredi se osvrnuti na bogatu istoriju ovog prelepog turističkog odredišta na poluostrvu Kasandra u Halkidikiju.

Kalithea ima dugu istoriju koja seže unazad do antičkih vremena. Ovo područje je nekada bilo dom civilizacijama kao što su Rimljani i Vizantijci, čiji su tragovi još uvek prisutni u obližnjim arheološkim lokalitetima. Na samo 40 km udaljenosti od Kalithee nalazi se značajan arheološki lokalitet Stagira, rodnog mesta velikog filozofa Aristotela. Poseta ovom mestu pruža mogućnost da se istraži bogata istorija regiona i otkriju ostaci prošlih vremena.

Razvoj Kalithee kao turističkog odredišta započeo je u 20. veku. U to vreme, poznata termalna izvorišta i blaga klima privukla su pažnju turista koji su tražili mesto za opuštanje i lečenje. Sagrađeni su elegantni hoteli i vile, a termalne banje postale su popularna destinacija za odmor.

Kalithea (Kallithea) Poluostrvo Kasandra
Kalithea (Kallithea) Poluostrvo Kasandra

Tokom godina, Kalithea je nastavila da se razvija i modernizuje, prilagođavajući se potrebama i željama savremenih putnika. Danas je ovo letovalište poznato po svojim luksuznim hotelima, restoranima, barovima i živopisnoj noćnoj sceni. Međutim, uprkos svim promenama, Kalithea je uspela da zadrži svoj šarm i autentičnost.

Iako je Kalithea sada poznata po svojim predivnim plažama i modernoj turističkoj infrastrukturi, njena istorija ostaje živa kroz arheološke lokalitete i priče koje se prenose s kolena na koleno. Poseta ovom mestu pruža priliku da se dublje razume bogata prošlost regiona i da se uživa u spoju tradicije i savremenosti.

Kalithea je mesto koje kombinuje istorijsku dubinu sa modernim udobnostima, pružajući putnicima jedinstvenu turističku avanturu. Uživajte u blagodetima prelepog okruženja, istražite arheološke bisere u blizini i dopustite da vas prošlost očara dok se potpuno prepustite čarima Kalithee.

Osnovne Turističke Odlike Kalithea

Plaže na poluostrvu Kalithea: Na poluostrvu Kasandra u Mestu Kalithea, možete pronaći nekoliko prelepih plaža koje oduzimaju dah. Plaže poput Sani, Pefkohori, Hanioti i Glarokavos nude kristalno čisto more, mekani pesak i prirodnu lepotu. Njihova blizina Kalithei, udaljena manje od 20 km, omogućava lako istraživanje i uživanje u sunčanju i kupanju.

Top 7 plaža u Kalithei i okolini:

 1. Plaža Sani: Udaljenost: 10 km od Kalithea. Podloga: Fini pesak. Barovi: Da. Dodatne karakteristike: Luksuzne plažne barove i vodene sportove.
 2. Plaža Pefkohori: Udaljenost: 15 km od Kalithea. Podloga: Sitni šljunak. Barovi: Da. Dodatne karakteristike: Živahna atmosfera i restorani uz plažu.
 3. Plaža Hanioti: Udaljenost: 8 km od Kalithea. Podloga: Mekani pesak. Barovi: Da. Dodatne karakteristike: Izbor vodenih sportova i beach barova.
 4. Plaža Glarokavos: Udaljenost: 12 km od Kalithea. Podloga: Šljunak. Barovi: Da. Dodatne karakteristike: Prelepe prirodne pećine i tirkizno more.
 5. Plaža Kriopigi: Udaljenost: 10 km od Kalithea. Podloga: Pesak. Barovi: Da. Dodatne karakteristike: Mirna atmosfera i prelepi zalasci sunca.
 6. Plaža Xenia: Udaljenost: 5 km od Kalithea. Podloga: Pesak. Barovi: Da. Dodatne karakteristike: Porodična atmosfera i sportski tereni.
 7. Plaža Afytos: Udaljenost: 15 km od Kalithea. Podloga: Pesak. Barovi: Da. Dodatne karakteristike: Predivan tradicionalni gradić i taverne uz plažu.

Ponuda restorana i barova: Kalithea je poznata po raznovrsnoj gastronomskoj ponudi. U centru mesta i duž obale, možete pronaći brojne restorane koji nude svežu morsku hranu, tradicionalna grčka jela i internacionalne specijalitete. Takođe, tu su i prijatni barovi gde možete uživati u osvežavajućim pićima i koktelima.

Noćni život: Kalithea nudi raznolik noćni život sa barovima i klubovima koji zadovoljavaju ukuse svih posetilaca. Uživajte u živahnoj atmosferi, plesu i muzici tokom celu noć.

Kako stići do Kalithea iz Soluna: Možete stići do Kalithea iz Soluna autobusom ili sopstvenim prevozom. Autobusi saobraćaju redovno sa glavne autobuske stanice u Solunu i putovanje traje oko 1,5 do 2 sata. Cena autobuske karte iznosi oko 15 evra. Takođe, možete koristiti kombi prevoz ili prevoz automobilom putem autoputa E90. Kalithea je udaljena oko 80 km od Soluna.

Istorija i kulturološki spomenici: U blizini Kalithee, u krugu od 40 km, možete posetiti nekoliko značajnih istorijskih i kulturnih spomenika, kao što su antički grad Dion, muzej Vergina i manastir Svetog Pantelejmona na Atosu. Ovi spomenici pružaju uvid u bogatu istoriju ovog regiona.

Pogodnost za porodice i parove: Kalithea je pogodna destinacija za letovanje sa porodicom zbog svojih prelepih plaža, porodičnih hotela i brojnih aktivnosti za decu. Takođe, parovi mogu uživati u romantičnim šetnjama uz more i intimnoj atmosferi.

Prosečna cena rentiranja apartmana (30 reči): Prosečna cena rentiranja apartmana u Kalithei tokom letnjeg perioda kreće se od 50 do 100 evra po noćenju, zavisno od lokacije, veličine apartmana i luksuznosti objekta.

Prosečna temperatura u letnjim mesecima: U Kalithei, prosečne temperature tokom letnjih meseci su sledeće: jun – 28°C, jul – 31°C, avgust – 30°C. Ovo omogućava uživanje u toplom mediteranskom suncu i osvežavajućem moru.

Kakva je gradska plaža u Kalithea (Paralia Kalithea)?

Paralia Kalithea, smeštena na prelepom poluostrvu Halkidiki (na Kasandri) u Grčkoj. Ova popularna gradska plaža nudi neodoljivu kombinaciju prirodnih lepota i živopisne atmosfere.

Podloga i vegetacija: Paralia Kalithea se ponosi svojom mekanom peskovitom podlogom koja će vam pružiti udobnost tokom sunčanja i opuštanja. Plaža je okružena prelepim zelenilom koje doprinosi prijatnoj atmosferi i osigurava prirodnu lepotu.

Drveće i prirodna hladovina: Na Paraliji Kalithea, možete pronaći drveće koje pruža prirodnu hladovinu i osvežavajući zaklon od sunca. Ova karakteristika je dragocena za one koji žele da se zaštite od jakih sunčevih zraka ili jednostavno uživaju u osvežavajućem senovitom kutku na plaži.

Kulinarska ponuda: Kada je u pitanju kulinarska ponuda, Paralia Kalithea neće vas razočarati. Na obali plaže možete pronaći brojne restorane, taverne i kafiće koji nude raznovrsne specijalitete grčke kuhinje. Uživajte u svežim morskim plodovima, tradicionalnim jelima i osvežavajućim pićima dok uživate u pogledu na more.

Prosečna temperatura vode: Paralia Kalithea je poznata po toplom i čistom moru koje je idealno za kupanje i ronjenje. Prosečna temperatura vode u junu iznosi oko 23°C, u julu i avgustu oko 25-26°C, dok se u septembru blago smanjuje na oko 24°C. Ove temperature omogućavaju prijatno plivanje tokom letnjih meseci.

Prosečna temperatura na plaži: Letnji meseci na Paraliji Kalithea karakterišu visoke temperature koje omogućavaju uživanje u suncu i toplom vremenu. Prosečna temperatura vazduha u junu iznosi oko 28°C, u julu i avgustu oko 31-32°C, dok se u septembru blago smanjuje na oko 29°C. Ovo je idealno vreme za sunčanje i boravak na plaži.

Kakve su i Koje Su Najbliže Plaže Kalithea (Kaliteji)?

 1. Plaža Kalithea (Udaljenost: 0 km automobilom / 0 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 0 km
  • Udaljenost autobusom: 0 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 2. Plaža Pefkohori (Udaljenost: 8 km automobilom / 10 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 8 km
  • Udaljenost autobusom: 10 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 3. Plaža Chaniotis (Udaljenost: 9 km automobilom / 12 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 9 km
  • Udaljenost autobusom: 12 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 4. Plaža Kriopigi (Udaljenost: 11 km automobilom / 15 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 11 km
  • Udaljenost autobusom: 15 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 5. Plaža Siviri (Udaljenost: 12 km automobilom / 18 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 12 km
  • Udaljenost autobusom: 18 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 6. Plaža Afytos (Udaljenost: 14 km automobilom / 20 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 14 km
  • Udaljenost autobusom: 20 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 7. Plaža Fourka (Udaljenost: 15 km automobilom / 22 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 15 km
  • Udaljenost autobusom: 22 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 8. Plaža Sani (Udaljenost: 16 km automobilom / 25 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 16 km
  • Udaljenost autobusom: 25 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 9. Plaža Kallithea Beach (Udaljenost: 17 km automobilom / 27 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 17 km
  • Udaljenost autobusom: 27 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 10. Plaža Nea Potidea (Udaljenost: 20 km automobilom / 30 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 20 km
  • Udaljenost autobusom: 30 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 11. Plaža Kallithea Poseidon (Udaljenost: 21 km automobilom / 32 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 21 km
  • Udaljenost autobusom: 32 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.
 12. Plaža Gerakini (Udaljenost: 24 km automobilom / 35 km autobusom)
  • Udaljenost automobilom: 24 km
  • Udaljenost autobusom: 35 km
  • Restorani i barovi na plaži: Da
  • Podloga plaže: Pesak.

Ove prelepe plaže u blizini Kalithee pružaju raznolike mogućnosti za opuštanje, uživanje u sunčanju i istraživanje prelepe obale Halkidikija. Bez obzira na to koju od ovih plaža odaberete, svaka će vam pružiti nezaboravno iskustvo na obali Egejskog mora.

Šta da radite u Kalithea?

Kalithea je malo mesto sa šarmom koje u sebi krije bogatu istoriju. Ova destinacija je domaćin nekadašnjeg poznatog banjskog kompleksa koji datira još iz 1920-ih godina. Takođe, Kalithea je poznata po svojim izvorima mineralne vode koji su smatrani čudotvornim zbog svojih lekovitih svojstava. Posetioci i danas mogu posetiti obnovljene zgrade nekadašnjeg banjskog kompleksa i upoznati se sa istorijom mesta.

U pogledu broja stanovnika, Kalithea je relativno malo naselje sa oko 1.500 stanovnika. Ova atmosfera mira i tišine čini je idealnom destinacijom za one koji žele da se udalje od gradske vreve i uživaju u opuštajućem odmoru.

Kada je reč o noćnom životu, Kalithea nudi prijatnu atmosferu sa tradicionalnim tavernama i restoranima u kojima možete uživati u ukusnoj grčkoj kuhinji. Međutim, ako tražite življu noćnu scenu i klubove, Kalithea možda neće zadovoljiti vaše potrebe. Ovo mesto je poznato po svojoj mirnoj atmosferi i očuvanom prirodnom okruženju, te se večernje aktivnosti uglavnom fokusiraju na uživanje u večeri uz tradicionalnu muziku i opuštanje u prijateljskom okruženju.

Kalithea je destinacija koja nudi raznolike mogućnosti za letovanje. Za porodice, ovo mesto je sjajan izbor zbog svojih prelepih plaža sa blagim padom u more i kristalno čistim vodama. Deca mogu uživati u bezbednom plivanju i igri na plaži, dok roditelji mogu mirno uživati u sunčanju i opuštanju. Takođe, u blizini se nalaze i zanimljivi lokalni muzeji i arheološka nalazišta koja mogu biti interesantna za celu porodicu.

Mladi parovi takođe mogu pronaći zadovoljstvo u poseti Kalithei. Ova destinacija nudi romantičnu atmosferu i predivne plaže na kojima možete uživati u privatnosti i opuštanju. Šetnje duž obale, uživanje u zalascima sunca i romantične večere u tradicionalnim restoranima čine Kalitheu idealnom destinacijom za parove koji žele da provedu kvalitetno vreme zajedno.

Kada je reč o parkovima, Kalithea možda nema velike uređene parkove, ali je okružena bujnom prirodom i mediteranskim rastinjem. Ovo omogućava posetiocima da se opuste u prirodnom okruženju, šetajući kroz preleje borove šume i uživajući u svežem vazduhu.

Udaljenost od Kalithea do Popularnih mesta na Poluostrvu Kasandra i Halkidikiju

 1. Hanioti (Udaljenost: 8 km automobilom / 10 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 10 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 15 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 2 EUR
 2. Pefkohori (Udaljenost: 16 km automobilom / 20 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 20 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 30 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 3 EUR
 3. Polihrono (Udaljenost: 18 km automobilom / 25 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 25 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 40 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 4 EUR
 4. Nea Skioni (Udaljenost: 30 km automobilom / 35 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 35 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 50 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 5 EUR
 5. Sani (Udaljenost: 20 km automobilom / 25 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 25 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 40 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 4 EUR
 6. Afitos (Udaljenost: 9 km automobilom / 12 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 12 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 20 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 2 EUR
 7. Nikiti (Udaljenost: 35 km automobilom / 40 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 40 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 60 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 6 EUR
 8. Neos Marmaras (Udaljenost: 40 km automobilom / 45 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 45 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 70 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 7 EUR
 9. Vourvourou (Udaljenost: 30 km automobilom / 35 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 35 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 50 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 5 EUR
 10. Toroni (Udaljenost: 40 km automobilom / 45 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 45 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 70 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 7 EUR
 11. Siviri (Udaljenost: 14 km automobilom / 17 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 17 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 25 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 3 EUR
 12. Kriopigi (Udaljenost: 5 km automobilom / 7 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 7 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 10 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 2 EUR
 13. Fourka (Udaljenost: 15 km automobilom / 20 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 20 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 30 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 3 EUR
 14. Possidi (Udaljenost: 22 km automobilom / 28 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 28 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 45 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 4 EUR
 15. Metamorfosi (Udaljenost: 32 km automobilom / 38 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 38 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 55 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 6 EUR
 16. Ormos Panagias (Udaljenost: 25 km automobilom / 30 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 30 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 45 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 5 EUR
 17. Kallithea Sithonia (Udaljenost: 18 km automobilom / 23 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 23 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 35 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 4 EUR
 18. Psakoudia (Udaljenost: 38 km automobilom / 43 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 43 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 65 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 7 EUR
 19. Agios Nikolaos (Udaljenost: 32 km automobilom / 38 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 38 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 55 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 6 EUR
 20. Kassandra (Udaljenost: 5 km automobilom / 7 km autobusom)
  • Trajanje vožnje kolima: 7 minuta
  • Trajanje vožnje autobusom: 10 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 2 EUR

Molim imajte na umu da su navedene informacije približne i mogu se razlikovati u zavisnosti od saobraćajnih uslova i drugih faktora. Takođe, cene autobuskih karata mogu se promeniti tokom sezone.

Gde je Kalithea Locirana?

Kalithea se tačno nalazi na zapadnoj obali poluostrva Kassandra, koje je deo Halkidikija u Grčkoj. Geografski koordinate Kalithee su oko 40.0908° severne geografske širine i 23.4263° istočne geografske dužine.

Ova lepa obalna destinacija smeštena je na oko 85 kilometara jugoistočno od Soluna, glavnog grada regije Makedonija u Grčkoj. Kalithea se prostire duž obale Egejskog mora, pružajući turistima predivne plaže, tirkizno plavu vodu i peščane ili šljunkovite obale.

Kako da Stignete do Kalithea?

Da biste stigli od Soluna do Kalithea, imate na raspolaganju dva prevozna sredstva – automobil i autobus. Evo instrukcija za oba načina prevoza:

 1. Automobil:
  • Uzmite autoput A25/E90 iz Soluna prema jugu, u pravcu poluostrva Kasandra.
  • Nastavite autoputem A25/E90 oko 80 kilometara sve do skretanja za Kalitheu.
  • Skrenite desno na putu koji vodi ka Kalithei i pratite putokaze.
  • Nastavite vožnju tim putem sve dok ne stignete do Kalithee.
 2. Vreme putovanja automobilom od Soluna do Kalithee je obično oko 1,5 do 2 sata, zavisno od saobraćaja i uslova na putu.
 3. Autobus:
  • Autobuska stanica Solun se nalazi u centru grada. Potrebno je pronaći autobusku kompaniju koja nudi uslugu prevoza do Kalithee.
  • Kupite kartu za autobusku liniju koja ide do Kalithee.
  • Ukrcavanje na autobus i sačekajte polazak prema Kalithei.
  • Vožnja autobusom traje obično oko 2,5 do 3 sata, u zavisnosti od saobraćaja i uslova na putu.

Cena autobuske karte može varirati u zavisnosti od autobuske kompanije i sezone. Prosečna cena povratne autobuske karte između Soluna i Kalithee je oko 30-40 evra po osobi.

Što se tiče šatl prevoza od aerodroma u Solunu do Kalithee, trebali biste se konsultovati s prevoznicima ili agencijama koje pružaju tu uslugu. Cene i dostupnost mogu se razlikovati, pa je najbolje proveriti informacije kod relevantnih izvora ili agencija za prevoz.

Prosečna Temperatura Kalithea Tokom Godine

 1. Januar – Min. temperatura je 1C, Max. prosečna temperatura 9C
 2. Februar – Min. temperatura je 2C, Max. prosečna temperatura 11C
 3. Mart – Min. temperatura je 4C, Max. prosečna temperatura 15C
 4. April – Min. temperatura je 8C, Max. prosečna temperatura 17C
 5. Maj – Min. temperatura je 13C, Max. prosečna temperatura 23C
 6. Jun – Min. temperatura je 16C, Max. prosečna temperatura 30C
 7. Jul – Min. temperatura je 18C, Max. prosečna temperatura 32C
 8. Avgust – Min. temperatura je 18C, Max. prosečna temperatura 32C
 9. Septembar – Min. temperatura je 15C, Max. prosečna temperatura 26C
 10. Oktobar – Min. temperatura je 11C, Max. prosečna temperatura 22C
 11. Novembar – Min. temperatura je 6C, Max. prosečna temperatura 15C
 12. Decembar – Min. temperatura je 4C, Max. prosečna temperatura 10C

Prosečna Temperatura Vode u Kalithea?

 1. Januar – Min. temperatura je 14C, Max. prosečna temperatura 17C
 2. Februar – Min. temperatura je 13C, Max. prosečna temperatura 16C
 3. Mart – Min. temperatura je 13C, Max. prosečna temperatura 16C
 4. April – Min. temperatura je 13C, Max. prosečna temperatura 20C
 5. Maj – Min. temperatura je 15C, Max. prosečna temperatura 23C
 6. Jun – Min. temperatura je 19C, Max. prosečna temperatura 28C
 7. Jul – Min. temperatura je 24C, Max. prosečna temperatura 28C
 8. Avgust – Min. temperatura je 25C, Max. prosečna temperatura 30C
 9. Septembar – Min. temperatura je 22C, Max. prosečna temperatura 28C
 10. Oktobar – Min. temperatura je 17C, Max. prosečna temperatura 25C
 11. Novembar – Min. temperatura je 16C, Max. prosečna temperatura 22C
 12. Decembar – Min. temperatura je 14C, Max. prosečna temperatura 19C