Turistički Vodič za Vathy (Ostrvo Evia) – Centralna Grčka

Home » Grčke Regije » Centralna Grčka » Evia Subregija Regiona Centralna Grčka: Turistički Vodič » Turistički Vodič za Vathy (Ostrvo Evia) – Centralna Grčka

Vathy – Ostrvo Evia

Vathy, slikovito mesto smešteno na prelepom ostrvu Evia u Centralnoj Grčkoj. Ovo malo ribarsko selo odiše tradicionalnim šarmom, netaknutom prirodom i kristalno čistim morem. Sa svojom bogatom istorijom, prelepim pejzažima i gostoprimstvom lokalnog stanovništva, Vathy predstavlja pravu oazu za sve ljubitelje mirnog odmora i autentičnog grčkog iskustva.

Geografski položaj Vathyja čini ga idealnom destinacijom za one koji žele da pobegnu od gužve gradskog života i uživaju u tišini i miru prirode. Smešteno na obali zaliva, okruženo zelenim brdima i šumovitim predelima, Vathy pruža jedinstvenu kombinaciju planinskih i morskih pejzaža. Posetioci mogu istraživati slikovite plaže, uživati u šetnjama kroz šumovite staze i diviti se panorami zalaska sunca nad Egejskim morem.

Vathy - Ostrvo Evia - Centralna Grčka
Vathy – Ostrvo Evia – Centralna Grčka

U blizini Vathyja nalaze se i neki od najlepših arheoloških lokaliteta i znamenitosti ostrva Evia. Možete posetiti antički teatar u Eretriji, drevni hram Artemide u Amaryntosu i impresivne srednjovekovne tvrđave u Karistiji. Ova bogata istorijska baština pruža uvid u prošlost i kulturu ovog područja.

Jedna od najupečatljivijih karakteristika Vathyja je njegova autentična grčka atmosfera. Uživajte u šetnji kroz uske uličice sa tradicionalnim belim kućama i slikovitim tavernama koje nude lokalne specijalitete i sveže morske plodove. Iskusite gostoljubivost lokalnih stanovnika, upoznajte se sa njihovim običajima i tradicijama, i prepustite se neodoljivom ritmu grčkog načina života.

Kada je reč o plažama, Vathy ima nekoliko prelepih uvala i peščanih plaža. Posetioci mogu uživati u sunčanju na mekanom pesku, plivati u tirkiznoj vodi i istraživati obližnje uvale. Podloga plaža varira od peska do šljunka, pružajući raznolikost za sve ukuse. Na plažama se takođe mogu naći tradicionalni restorani i kafići koji posetiocima nude lokalne specijalitete i osvežavajuća pića.

Kratka Istorija Vathyja

Vathy, prelepo mesto smešteno na ostrvu Evia, ima bogatu istoriju koja seže unazad hiljadama godina. U okolini Vathyja nalaze se arheološki lokaliteti koji svedoče o različitim periodima i civilizacijama koje su oblikovale ovo područje.

U radijusu od 40 km od Vathyja, posetioci mogu istraživati nekoliko značajnih arheoloških lokaliteta. Jedan od njih je drevni grad Eretrija, smešten na zapadnoj obali Evie. Eretrija je bio moćan i prosperitetan grad u antičkom periodu, poznat po svom veličanstvenom teatru, hramovima i drugim arhitektonskim ostacima.

Još jedan važan arheološki lokalitet u blizini Vathyja je Amaryntos, gde se nalazi hram posvećen boginji Artemidi. Ovaj hram datira iz 5. veka pre nove ere i predstavlja jedan od najvažnijih verskih centara u regionu.

Pored toga, u radijusu od 40 km od Vathyja nalazi se Karistija, srednjovekovna tvrđava koja je igrala važnu ulogu u odbrani ostrva. Karistija je izgrađena na strateškom brdu i pruža zadivljujući pogled na okolne predele.

Kada je reč o samom razvoju Vathyja, mesto je nastalo još u antičko doba. U to vreme, Vathy je bio poznat po svojoj luki i trgovačkim aktivnostima. Tokom vekova, mesto je prolazilo kroz različite faze i transformacije, od dominacije rimskog perioda do vizantijske i osmanske vladavine.

Danas, Vathy je popularna turistička destinacija koja privlači posetioce iz celog sveta. Zahvaljujući svojoj slikovitoj lokaciji, bogatoj istoriji i prirodnim lepotama, Vathy je postao omiljeni izbor za one koji traže miran odmor u prelepom grčkom okruženju. Očuvana tradicija, gostoprimstvo lokalnog stanovništva i autentična grčka atmosfera čine Vathy posebnim mestom za istraživanje i uživanje.

Osnovne turističke odlike Vathy

Vathy je popularno turističko odredište na ostrvu Evia, poznato po svojim predivnim plažama. Evo nekoliko uopštenih karakteristika najbliže plaže u Vathyju:

 • Plaže u najbližem radijusu drumskim saobraćajem od Vathyja nude raznovrsne mogućnosti za uživanje u sunčanju, kupanju i vodenim sportovima. Neke od najpopularnijih plaža uključuju Avlida Beach, Psaropouli Beach, Agios Nikolaos Beach, Pefki Beach, Agia Anna Beach i Kalamos Beach.
 • Podloga na ovim plažama varira od peska do šljunka, pružajući vam udobnost tokom boravka na plaži. Peskovite plaže su idealne za sunčanje i opuštanje, dok šljunkovite plaže mogu biti privlačne za one koji vole malo dodatne teksture.
 • Većina plaža u ovom području ima restorane ili taverne u blizini, gde možete uživati u ukusnoj hrani i osvežavajućim pićima. Prosečna cena kafe se kreće oko 2-3 evra, obroka oko 10-15 evra, piva oko 3-4 evra, dok su gazirani sokovi dostupni po prosečnoj ceni od 2 evra.
 • Ove plaže su popularne među turistima zbog svoje lepote, čistog mora i mirne atmosfere. Mnoge od njih pružaju pogled na plavetnilo Egejskog mora i okolne pejzaže, pružajući slikovite prizore za uživanje tokom boravka na plaži.
 • Pored sunčanja i kupanja, ove plaže pružaju mogućnosti za razne vodene aktivnosti kao što su ronjenje, jedrenje na dasci, vožnja čamcem ili pedaline. Takođe možete istražiti obližnje uvale i pećine ili prošetati obalom i uživati u prelepim pejzažima.

U nastavku je lista top restorana u Vathyju, uz prosečne cene obroka, piva i sokova:

 • Restoran Poseidon – prosečna cena obroka: 15-20 evra, pivo: 3-4 evra, sok: 2 evra.
 • Restoran Akropolis – prosečna cena obroka: 10-15 evra, pivo: 2-3 evra, sok: 1,5 evra.
 • Taverna Platanos – prosečna cena obroka: 12-18 evra, pivo: 3-4 evra, sok: 2 evra.
 • Restoran Aegean – prosečna cena obroka: 15-20 evra, pivo: 3-4 evra, sok: 2,5 evra.
 • Taverna Mediterraneo – prosečna cena obroka: 10-15 evra, pivo: 2-3 evra, sok: 1,5 evra.
 • Restoran Elia – prosečna cena obroka: 12-18 evra, pivo: 3-4 evra, sok: 2 evra.

Prosečna temperatura u letnjim mesecima u Vathyju kreće se između 25 i 30 stepeni Celzijusa, pružajući idealne uslove za sunčanje i uživanje na plažama. Prosečna temperatura vode u toku letnjih meseci iznosi oko 24-26 stepeni Celzijusa, što je vrlo prijatno za kupanje i vodene aktivnosti.

Cene smeštaja u Vathyju variraju u zavisnosti od vrste smeštaja, lokacije i sezone. Najjeftinije opcije mogu se naći po ceni od oko 30-40 evra po noćenju, dok se luksuzniji smeštaj može kretati i preko 100 evra po noćenju. Preporučuje se da se unapred istraži i rezerviše smeštaj pre dolaska kako bi se pronašla najbolja ponuda koja odgovara budžetu i preferencijama.

Mapa Vathy – Ostrvo Evia – Centralna Grčka

Kakve je Avlida beach najbliža Plaža Vathy 

Avlida Beach je jedna od popularnih plaža u blizini Vathyja na ostrvu Evia. Evo nekoliko važnih informacija o njoj:

 • Podloga na Avlida Beach je pretežno peščana, što je idealno za sunčanje i opuštanje na plaži. Plaža je dobro održavana i čista.
 • Oko Avlida Beach možete primetiti raznoliku vegetaciju, uključujući priobalno rastinje koje pruža prirodnu lepotu i zaklon od sunca.
 • Na Avlida Beach može se naći i drveće koje pruža prirodnu hladovinu, posebno korisnu tokom vrelih letnjih dana. Ova prirodna zaštita od sunca omogućava vam da se osvežite i uživate na plaži.
 • U letnjim mesecima, prosečna temperatura vode na Avlida Beach obično se kreće između 24°C i 26°C. Ovo je prijatna temperatura za kupanje i vodene aktivnosti.
 • Prosečna atmosferska temperatura na Avlida Beach tokom letnjih meseci varira u rasponu od 28°C do 32°C. Ovo su tipične visoke temperature koje su karakteristične za region.

Nabrojaću vam tri restorana na Avlida Beach koji su ocenjeni kao izuzetno dobri:

 • Restoran Poseidon:
  • Prosečna cena piva: 3 evra
  • Prosečna cena vina: 10 evra
  • Prosečna cena kafe: 2 evra
  • Prosečna cena obroka: 15 evra
 • Restoran Sunset:
  • Prosečna cena piva: 3,5 evra
  • Prosečna cena vina: 12 evra
  • Prosečna cena kafe: 2,5 evra
  • Prosečna cena obroka: 20 evra
 • Restoran Sea Breeze:
  • Prosečna cena piva: 2,5 evra
  • Prosečna cena vina: 8 evra
  • Prosečna cena kafe: 2 evra
  • Prosečna cena obroka: 12 evra

Top 6 Najboljih Plaža koje se nalaze nedaleko od Vathy

 • Plaža Kamares: Udaljenost od Vathya – 3 km, putovanje traje oko 10 minuta kolima. Podloga plaže je peščana ili šljunkovita. Na plaži se nalaze restorani i barovi koji pružaju raznovrsnu ponudu hrane i pića. Prosečna cena pića i obroka može varirati, ali uobičajeno se kreće u rasponu od 2-5 evra za piće i 10-20 evra za obrok. Plaža je obično pogodna za decu, ali uvek treba pratiti njihovu bezbednost i pratiti uputstva spasilaca.
 • Plaža Agios Nikolaos: Udaljenost od Vathya – 4 km, putovanje traje oko 15 minuta kolima. Podloga plaže je uglavnom peščana. Na plaži možete pronaći restorane i barove koji služe osvežavajuća pića i ukusne obroke. Prosečna cena pića i obroka može biti slična kao i na drugim plažama u okolini. Plaža je pogodna za decu uz odgovarajući nadzor.
 • Plaža Lefkadija: Udaljenost od Vathya – 5 km, putovanje traje oko 20 minuta kolima. Plaža ima pretežno peščanu podlogu. Na plaži se nalaze restorani i barovi koji nude različite vrste hrane i pića. Prosečna cena pića i obroka zavisi od izbora mesta na plaži. Plaža je prikladna za decu uz pridržavanje bezbednosnih mera.
 • Plaža Rovies: Udaljenost od Vathya – 10 km, putovanje traje oko 30 minuta kolima. Podloga plaže može biti peščana ili šljunkovita. Na plaži se nalaze restorani i barovi gde možete uživati u lokalnim specijalitetima i pićima. Prosečna cena pića i obroka varira u zavisnosti od izbora mesta. Plaža je pogodna za decu, ali treba obratiti pažnju na moguće morske struje i pratiti uputstva spasilaca.
 • Plaža Vlychada: Udaljenost od Vathya – 12 km, putovanje traje oko 40 minuta kolima. Plaža ima šljunkovitu ili peščanu podlogu. Na plaži se može pronaći nekoliko restorana i barova koji služe lokalne specijalitete i pića. Prosečna cena pića i obroka može biti slična kao i na drugim plažama u regionu. Plaža je pogodna za decu uz nadzor odraslih.
 • Plaža Neos Pirgos: Udaljenost od Vathya – 15 km, putovanje traje oko 45 minuta kolima. Podloga plaže je pretežno peščana. Na plaži se nalaze restorani i barovi koji služe lokalne i internacionalne specijalitete, kao i osvežavajuća pića. Prosečna cena pića i obroka može varirati u zavisnosti od izbora mesta. Plaža je pogodna za decu, ali uvek je važno pratiti bezbednost i pratiti uputstva spasilaca.

Šta da radite u Vathy

Vathy, smešten u centralnoj Grčkoj na ostrvu Evia, nudi raznovrsne aktivnosti i atrakcije koje mogu učiniti vaš boravak nezaboravnim. Bez obzira da li volite prirodu, istoriju ili uživate u lokalnoj kulturi, Vathy ima mnogo toga da ponudi. Evo nekoliko aktivnosti koje biste mogli uživati tokom posete ovom prelepom mestu:

Vathy, smešten u centralnoj Grčkoj na ostrvu Evia, ima raznoliku ponudu za posetioce. Evo odgovora na neka od vaših pitanja:

 • Marketi: U Vathyu postoji dobar izbor marketa koji zadovoljavaju osnovne potrebe stanovnika i posetilaca. Neki od poznatih brendova marketa koji su prisutni u Vathyu uključuju ABC Supermarket, Lidl, Carrefour i lokalne prodavnice prehrambenih proizvoda.
 • Pogodnost za mlade: Vathy je pogodno mesto za letovanje za mlade, posebno one koji traže mirnije i opuštajuće okruženje. Iako nema veliki broj diskoteka i noćnog provoda kao neka druga turistička mesta, Vathy nudi prijatne plaže, restorane, barove i mogućnosti za rekreativne aktivnosti poput vožnje bicikla ili planinarenja.
 • Pogodnost za porodice: Vathy je idealno mesto za porodični odmor. Plaže su čiste i sigurne za decu, a lokalna ponuda uključuje restorane sa raznovrsnim jelovnicima prilagođenim deci. Takođe možete uživati u šetnjama uz more, posetiti obližnje parkove i prošetati slikovitim ulicama Vathyja.
 • Pogodnost za mlade parove: Vathy može biti romantična destinacija za mladi par koji želi da uživa u prelepim plažama, šetnjama uz zalazak sunca i intimnim večerama u restoranima. Atmosfera je opuštena, a prisustvo nekoliko barova na plaži pruža mogućnost za romantične trenutke.

Ukratko, Vathy ima ponude za različite vrste turista, od porodica do mladih parova. Bez obzira na vaše interese i preferencije, ovaj prelepi grčki grad ima mnogo toga da ponudi za nezaboravan letnji odmor.

Top 6 Najpopularnijih gradova i sela u Blizini Vathy

U blizini Vathy, na ostrvu Evia, nalazi se nekoliko popularnih gradova i sela koja vredi posetiti. Evo liste top 6 mesta koja se mogu lako dostići drumskim saobraćajem:

 • Chalkida (udaljenost: oko 25 km)
  • Vožnja kolima traje otprilike 30 minuta, autobusom oko 40 minuta.
  • Chalkida je glavni grad ostrva Evia i poznata je po svojoj živopisnoj staroj luci, mostu koji povezuje kopno i ostrvo, kao i arheološkim nalazištima. Takođe je poznata po svojoj živahnoj šetališnoj zoni sa brojnim restoranima, kafićima i prodavnicama.
 • Eretria (udaljenost: oko 50 km)
  • Vožnja kolima traje oko 1 sat, autobusom oko 1,5 sata.
  • Eretria je antički grad sa bogatom istorijom i arheološkim nalazištima. Posetite arheološki muzej, antički teatar i hram posvećen bogu Dionisu. Takođe možete uživati u peščanim plažama i šetnji duž obale.
 • Karystos (udaljenost: oko 110 km)
  • Vožnja kolima traje oko 1,5 sati, autobusom oko 2 sata.
  • Karystos je slikovit grad smešten na jugu ostrva Evia. Poznat je po svojim plažama, planinama i utvrdi Castello Rosso. Možete istraživati uske uličice grada, posetiti lokalne prodavnice i uživati u tradicionalnoj grčkoj kuhinji u restoranima.
 • Amarynthos (udaljenost: oko 20 km)
  • Vožnja kolima traje oko 25 minuta, autobusom oko 30 minuta.
  • Amarynthos je slikovito primorsko selo sa prelepim plažama. Ovde možete uživati u mirnom okruženju, plivanju, sunčanju i ukusnoj hrani u tradicionalnim tavername. Takođe se može istražiti lokalni muzej posvećen antičkom bogu Artemisu.
 • Limni (udaljenost: oko 70 km)
  • Vožnja kolima traje oko 1,5 sati, autobusom oko 2 sata.
  • Limni je slikovit gradić smešten na obali jezera, okružen planinama. Poznat je po svojoj lepoj arhitekturi, tradicionalnim tavernama i prelepim pogledima na jezero. Možete prošetati uz obalu, posetiti manastir Galataki i uživati u mirnom okruženju.
 • Agia Anna (udaljenost: oko 30 km)
  • Vožnja kolima traje oko 40 minuta, autobusom oko 1 sat.
  • Agia Anna je slikovito selo poznato po svojoj prelepoj plaži sa kristalno čistom vodom. Ovde možete uživati u kupanju, sunčanju i vodenim sportovima. Takođe postoje restorani i kafići gde možete probati ukusnu lokalnu hranu i osvežavajuće piće.

Prosečna cena autobuske karte varira u zavisnosti od dužine putovanja, sezonskih faktora i prevoznika. Preporučuje se da se informišete na lokalnim autobuskim stanicama ili putničkim agencijama o aktuelnim cenama.

Gde je Vathy Lociran Geografski

Vathy se nalazi na istočnoj obali ostrva Evia, u centralnoj Grčkoj. Geografski položaj mesta je vrlo privlačan, smešteno između brda i Jonskog mora. Ta kombinacija pruža jedinstvenu i slikovitu sliku, okruženu prirodnim lepotama.

Vathy je smešten u blizini nekoliko zanimljivih lokaliteta koji mogu privući posetioce. U radijusu od 40 km od Vathy nalazi se nekoliko mesta koja vredi posetiti. Evo nekoliko od njih:

 • Edipsos: Poznato lečilište koje je udaljeno oko 10 km od Vathy. Ima termalne izvore čije su blagotvorne osobine poznate još od antičkih vremena. Posetioci mogu uživati u opuštajućim termalnim kupkama i wellness tretmanima.
 • Limni: Slikovit gradić smešten na severnom delu ostrva. Okružen planinama i zalivima, Limni nudi predivne plaže, tradicionalnu arhitekturu i živopisnu atmosferu. Tu se takođe nalazi i utvrda Kotsika koja pruža spektakularan pogled na okolinu.
 • Eretria: Arheološko nalazište i grad koji se nalazi na zapadnoj obali Evie, oko 30 km od Vathy. Eretria ima bogatu istoriju i posetioci mogu istražiti antičke ruševine, muzeje i arheološke artefakte.

Kako da Stignete do Vathy Automobilom ili Autobusom iz Soluna ili Atine

Da biste stigli do Vathy automobilom ili autobusom iz Soluna, možete pratiti sledeće instrukcije:

Automobilom:

 • Krenite sa autoputa E75 iz Soluna i nastavite ka jugu prema Atini.
 • Na raskrsnici kod mosta Euripus, skrenite desno na most i pređite na ostrvo Evia.
 • Nastavite da se vozite autoputem E75 prema južnom delu ostrva.
 • Nakon oko 200 km, stići ćete do Vathy.

Autobusom:

 • U Solunu se možete uputiti do autobuske stanice KTEL, koja se nalazi blizu centra grada.
 • Pronađite autobusku liniju koja ide do Vathy na ostrvu Evia. Obično postoji nekoliko dnevnih polazaka ka Vathy.
 • Kupite kartu za autobus i proverite tačno vreme polaska i dolaska.
 • Putovanje autobusom traje oko 4-5 sati, zavisno od uslova na putu i saobraćaja.

Cene autobuskog prevoza mogu se razlikovati u zavisnosti od različitih faktora, kao što su sezona, klasa autobusa i putnička agencija. Proverite aktuelne cene i raspitajte se na autobuskoj stanici KTEL u Solunu.

Šatl prevoz od aerodroma u Solunu do Vathy obično nije direktno dostupan, budući da se Vathy nalazi na ostrvu Evia. Međutim, možete razmotriti opciju iznajmljivanja automobila ili taksi prevoza kako biste se odvezli do luke u blizini Soluna, a zatim prešli trajektom na ostrvo Evia i nastavili do Vathy. Cene za takve usluge mogu varirati, pa je najbolje da se konsultujete sa lokalnim prevoznicima ili turističkim agencijama kako biste saznali tačne informacije o cenama i opcijama prevoza.

Važno je da se pre putovanja informišete o tačnom rasporedu i cenama prevoza kako biste imali prikladan i udoban put do Vathy.

Da biste stigli do Vathy automobilom ili autobusom iz Atine, možete pratiti sledeće instrukcije:

Automobilom:

 • Krenite sa autoputa A1/E75 iz Atine i nastavite ka severu prema mestu Chalkida.
 • Na mostu Chalkida, pređite na ostrvo Evia.
 • Nastavite da se vozite autoputem E75 prema severnom delu ostrva.
 • Nakon oko 80 km, stići ćete do Vathy.

Autobusom:

 • U Atini se možete uputiti do autobuske stanice KTEL, koja se nalazi u blizini centra grada.
 • Pronađite autobusku liniju koja ide do Vathy na ostrvu Evia. Postoje redovni polasci autobusa ka Vathy.
 • Kupite kartu za autobus i proverite tačno vreme polaska i dolaska.
 • Putovanje autobusom traje oko 2-3 sata, zavisno od uslova na putu i saobraćaja.

Cene autobuskog prevoza mogu se razlikovati u zavisnosti od različitih faktora, kao što su sezona, klasa autobusa i putnička agencija. Proverite aktuelne cene i raspitajte se na autobuskoj stanici KTEL u Atini.

Šatl prevoz od aerodroma u Atini do Vathy obično nije direktno dostupan, budući da se Vathy nalazi na ostrvu Evia. Možete razmotriti opciju iznajmljivanja automobila ili taksi prevoza kako biste se odvezli do luke u blizini Atine, a zatim prešli trajektom na ostrvo Evia i nastavili do Vathy. Cene za takve usluge mogu varirati, pa je najbolje da se konsultujete sa lokalnim prevoznicima ili turističkim agencijama kako biste saznali tačne informacije o cenama i opcijama prevoza.

Prosečna Min. i Max. Mesečna Temperatura u Vathy

 • Januar: Minimalna temperatura: 6°C, Maksimalna temperatura: 14°C
 • Februar: Minimalna temperatura: 6°C, Maksimalna temperatura: 14°C
 • Mart: Minimalna temperatura: 8°C, Maksimalna temperatura: 16°C
 • April: Minimalna temperatura: 11°C, Maksimalna temperatura: 19°C
 • Maj: Minimalna temperatura: 14°C, Maksimalna temperatura: 24°C
 • Jun: Minimalna temperatura: 19°C, Maksimalna temperatura: 29°C
 • Jul: Minimalna temperatura: 22°C, Maksimalna temperatura: 32°C
 • Avgust: Minimalna temperatura: 22°C, Maksimalna temperatura: 32°C
 • Septembar: Minimalna temperatura: 18°C, Maksimalna temperatura: 28°C
 • Oktobar: Minimalna temperatura: 14°C, Maksimalna temperatura: 23°C
 • Novembar: Minimalna temperatura: 10°C, Maksimalna temperatura: 18°C
 • Decembar: Minimalna temperatura: 7°C, Maksimalna temperatura: 15°C

Deseti Heading: Prosečna Min. i Max. Mesečna Temperatura Vode u Vathy

 • Januar: Minimalna temperatura vode: 14°C, Maksimalna temperatura vode: 16°C
 • Februar: Minimalna temperatura vode: 14°C, Maksimalna temperatura vode: 15°C
 • Mart: Minimalna temperatura vode: 14°C, Maksimalna temperatura vode: 16°C
 • April: Minimalna temperatura vode: 15°C, Maksimalna temperatura vode: 17°C
 • Maj: Minimalna temperatura vode: 17°C, Maksimalna temperatura vode: 20°C
 • Jun: Minimalna temperatura vode: 21°C, Maksimalna temperatura vode: 24°C
 • Jul: Minimalna temperatura vode: 23°C, Maksimalna temperatura vode: 26°C
 • Avgust: Minimalna temperatura vode: 24°C, Maksimalna temperatura vode: 27°C
 • Septembar: Minimalna temperatura vode: 23°C, Maksimalna temperatura vode: 26°C
 • Oktobar: Minimalna temperatura vode: 20°C, Maksimalna temperatura vode: 23°C
 • Novembar: Minimalna temperatura vode: 17°C, Maksimalna temperatura vode: 19°C
 • Decembar: Minimalna temperatura vode: 15°C, Maksimalna temperatura vode: 16°C