Turistički Vodič za Limni (Ostrvo Evia) – Centralna Grčka

Home » Grčke Regije » Centralna Grčka » Evia Subregija Regiona Centralna Grčka: Turistički Vodič » Turistički Vodič za Limni (Ostrvo Evia) – Centralna Grčka

Limni – Ostrvo Evia

Limni, šarmantnom mestu smeštenom na ostrvu Evia u centralnoj Grčkoj. Limni je destinacija koja privlači turiste svojom bogatom istorijom, prelepim pejzažima i prijateljskim ambijentom. U ovom članku istražićemo sve što trebate znati o Limni, uključujući njegovu istoriju, znamenitosti, plaže, kulturnu scenu i još mnogo toga.

Limni je grad koji je smešten na obali Egejskog mora i okružen prelepim planinskim predelima. Sa svojim šarmantnim tradicionalnim kućama, uskim ulicama i živopisnim trgovima, Limni odiše autentičnom grčkom atmosferom. Ovo mesto je poznato po svojoj bogatoj istorijskoj baštini, a u njemu se mogu pronaći brojni arheološki lokaliteti koji svedoče o prošlosti regiona.

Limni - Ostrvo Evia - Centralna Grčka
Limni – Ostrvo Evia – Centralna Grčka

Jedna od najatraktivnijih karakteristika Limnija su njegove prelepe plaže. Bilo da želite uživati u plivanju, sunčanju ili jednostavno opuštanju na obali, Limni nudi raznolike plaže za sve ukuse. Od mirnih uvala do peščanih plaža sa kristalno čistim morem, svako može pronaći svoj kutak raja u okolini Limnija.

Pored prirodnih lepota, Limni takođe nudi bogat kulturni život. U gradu možete posetiti muzeje, galerije i tradicionalne radnje koje pružaju uvid u bogatu grčku kulturu i umetnost. Tu su i brojni restorani koji nude lokalnu kuhinju i specijalitete od svežih morskih plodova.

U ovom članku ćemo vas upoznati sa svim najboljim atrakcijama, plažama, restoranima i aktivnostima koje možete doživeti u Limniju. Bez obzira da li želite istražiti istorijske lokalitete, uživati u netaknutoj prirodi ili se jednostavno opustiti na plaži, Limni će vam pružiti nezaboravno iskustvo.

Pripremite se za putovanje u Limni i doživite sve što ovaj prelep grčki biser ima da ponudi. Uživajte u miru i lepoti ovog grčkog dragulja i otkrijte zašto je Limni sve popularnija destinacija među turistima.

Kratka Istorija Limni

Limni je grad sa bogatom istorijom koja seže unazad hiljadama godina. U njegovom okruženju nalazi se nekoliko značajnih arheoloških lokaliteta koji svedoče o prošlosti regiona. U radijusu oko Limnija možete posetiti nekoliko fascinantnih mesta koja su ostavila dubok trag u istoriji.

Jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u blizini Limnija je drevni grad Artemida. Ovaj antički grad je bio naseljen još u 8. veku pre nove ere i bio je poznat po svom hramu posvećenom Artemidi, boginji lova. Ostaci ovog grada, uključujući zidine i arheološke nalaze, pružaju uvid u život i kulturu drevnih stanovnika ovog područja.

Još jedan značajan arheološki lokalitet u blizini Limnija je drevni grad Elymnion. Ovaj grad je bio važan tokom helenskog perioda i bio je poznat po svojoj trgovini i pomorskoj moći. Posete ovom lokalitetu omogućavaju otkrivanje ostataka antičkih zgrada, trgova i drugih arheoloških nalaza.

Kada je reč o istoriji razvoja samog Limnija, grad ima dugu tradiciju koja seže unazad hiljadama godina. Prvi tragovi naselja u ovom području datiraju iz 8. veka pre nove ere. U antičkom periodu, Limni je bio poznat kao mesto gde su se okupljali trgovci i pomorci. Tokom vizantijskog perioda, grad je bio centar administrativne vlasti i crkvenog života.

Tokom vremena, Limni je doživeo različite faze razvoja i promene. Ovaj grad je bio pod vlašću različitih civilizacija i carstava, uključujući rimsku, vizantijsku, mletačku i osmansku vladavinu. Svaka od ovih perioda ostavila je svoj pečat na arhitekturu i kulturu grada.

U moderno doba, Limni je postao popularna turistička destinacija zbog svoje lepote, prirodnih atrakcija i kulturnog nasleđa. Grad je dobro razvijen i nudi brojne sadržaje i usluge za posetioce, uključujući hotele, restorane, prodavnice i plaže.

Danas, Limni je živo mesto koje privlači turiste iz celog sveta. Sa svojom istorijskom prošlošću, slikovitom okolinom i gostoljubivom atmosferom, Limni pruža nezaboravno iskustvo svim posetiocima koji žele da istraže njegovu prošlost i uživaju u njegovim prirodnim lepotama.

Osnovne turističke odlike Limni

Plaža Limni: Ova prelepa peščana plaža nalazi se neposredno uz grad Limni. Podloga plaže je fini pesak, idealan za sunčanje i opuštanje. Na plaži se nalaze brojni beach barovi i restorani koji nude osvežavajuće napitke i ukusne obroke. Prosečna cena kafe je oko 2€, obroka oko 10€, piva oko 3€, a gaziranih sokova oko 2€. Plaža Limni je popularno mesto za porodice i parove zbog svoje blizine gradu i prijatne atmosfere.

U blizini Limni postoje i druge plaže koje se mogu lako dostići drumskim saobraćajem:

Plaža Agios Ioannis: Ova peščana plaža udaljena je oko 5 km od Limni. Podloga na plaži je peščana, a postoje i delovi sa šljunkom. Na plaži se nalaze restorani i kafići, gde možete uživati u ukusnim jelima i pićima. Cene se kreću slično kao na plaži Limni.

Plaža Agia Paraskevi: Ova peščana plaža udaljena je oko 7 km od Limni. Podloga na plaži je pretežno peščana, a može se pronaći i nekoliko delova sa šljunkom. Na plaži se nalaze barovi i restorani sa raznovrsnom ponudom hrane i pića. Cene su prosečne, slično kao na ostalim plažama.

Plaža Galataki: Ova peščana plaža udaljena je oko 10 km od Limni. Podloga na plaži je mešavina peska i šljunka. Na plaži se nalaze barovi i restorani sa prelepim pogledom na more. Cene hrane i pića su slične kao na ostalim plažama.

Ove plaže u blizini Limni pružaju raznolik izbor za uživanje u sunčanju, kupanju i opuštanju. Sa svojim prijatnim atmosferama i bogatom ponudom, ove plaže su odlično mesto za provesti vreme tokom letnjeg odmora u Limni.

Mapa Limni (Ostrvo Evia) – Centralna Grčka

Kakve je Kioski i Koxyli beach Najbliža Plaža Mestu Limni

Kioski Beach je jedna od najbližih plaža mestu Limni i pruža turistima prijatan i opuštajući doživljaj. Evo nekoliko važnih informacija o Kioski Beach:

 • Podloga na Kioski Beach je peščana, što je idealno za udobno sunčanje i opuštanje na plaži. Peščana podloga pruža prijatno iskustvo prilikom hodanja i ležanja na plaži.
 • Oko Kioski Beach možete primetiti zelenilo i vegetaciju koja dodatno upotpunjuje atmosferu. Drveće i prirodna hladovina pružaju prijatno utočište od sunca i mogu biti od koristi za one koji žele da se zaštite od vrućine.
 • Prosečna temperatura vode na Kioski Beach u letnjim mesecima obično se kreće oko 25-28°C, što je veoma prijatno za kupanje i vodene aktivnosti. Topla voda pruža osveženje tokom vrelih letnjih dana.
 • Prosečna atmosferska temperatura na Kioski Beach u toku letnjih meseci može varirati od 28-32°C. Sunčano i toplo vreme omogućava turistima da uživaju u sunčanju i aktivnostima na plaži.

3 najbolje ocenjena restorana koji se nalaze na Kioski Beach:

 • Restoran Kioski: Prosečna cena piva je oko 3€, cena vina se kreće od 4€, kafa košta oko 2€, dok je prosečna cena obroka oko 10-15€. Restoran Kioski nudi širok izbor jela, uključujući sveže plodove mora i tradicionalnu grčku kuhinju.
 • Restoran Plaža: U ovom restoranu možete očekivati prosečnu cenu piva od oko 2.5€, cena vina se kreće od 3€, kafa košta oko 1.5€, dok je prosečna cena obroka oko 12-18€. Restoran Plaža nudi ukusnu hranu i lepu atmosferu uz pogled na more.
 • Restoran Sunčeva Obala: Cena piva je oko 3.5€, cena vina se kreće od 4€, kafa košta oko 2€, dok je prosečna cena obroka oko 15-20€. Restoran Sunčeva Obala nudi raznovrsne specijalitete, uključujući jela sa svežim morskim plodovima.

Koxyli Beach je jedna od najbližih plaža mestu Limni i pruža turistima prijatan ambijent i mogućnost za uživanje na plaži. Evo nekoliko važnih informacija o Koxyli Beach:

 • Podloga na Koxyli Beach je pretežno peščana, što je idealno za udobno sunčanje i šetanje duž obale. Peščana podloga pruža prijatan osećaj pod nogama i omogućava lagano hodanje po plaži.
 • Oko Koxyli Beach možete primetiti vegetaciju i zelenilo koje dodatno obogaćuje prirodni ambijent. Drveće i biljke pružaju delimičnu hladovinu na plaži, što je pogodno za one koji žele da se zaštite od sunca.
 • Prosečna temperatura vode na Koxyli Beach u letnjim mesecima obično se kreće između 24-26°C, što je veoma prijatno za kupanje i vodene aktivnosti. Topla voda omogućava turistima da se osveže i opuste u moru.
 • Prosečna atmosferska temperatura na Koxyli Beach u toku letnjih meseci može varirati od 28-32°C. Sunčano i toplo vreme omogućava turistima da uživaju u sunčanju i aktivnostima na plaži.

3 najbolje ocenjena restorana koji se nalaze na Koxyli Beach:

 • Restoran Beach Hut: Prosečna cena piva je oko 3€, cena vina se kreće od 4€, kafa košta oko 2€, dok je prosečna cena obroka oko 10-15€. Restoran Beach Hut nudi ukusna jela, uključujući morske specijalitete i tradicionalnu grčku kuhinju.
 • Restoran Sea Breeze: U ovom restoranu možete očekivati prosečnu cenu piva od oko 2.5€, cena vina se kreće od 3€, kafa košta oko 1.5€, dok je prosečna cena obroka oko 12-18€. Restoran Sea Breeze nudi širok izbor jela, uključujući sveže riblje specijalitete i ukusne paste.
 • Restoran Sunset View: Cena piva je oko 3.5€, cena vina se kreće od 4€, kafa košta oko 2€, dok je prosečna cena obroka oko 15-20€. Restoran Sunset View nudi predivan pogled na zalazak sunca i raznovrsne specijalitete, uključujući sveže morske plodove i tradicionalna jela.

Ovi restorani su poznati po kvalitetnoj hrani, ljubaznom osoblju i prelepom ambijentu. Cene su prilagođene kvalitetu hrane i usluge koju pružaju.

Top 6 Najboljih Plaža koje se nalaze nedaleko od Limni

Plaža Keros: Udaljena je oko 10 km od Limni i može se lako dostići automobilom. Autobuski prevoz nije dostupan direktno do plaže. Na plaži Keros postoje barovi i restorani koji nude osvežavajuće napitke i ukusne obroke. Najpopularniji bar na plaži je Keros Beach Bar. Prosečna cena kafe je oko 2€, piva oko 3€, a sendviča oko 5€. Podloga na plaži je pretežno peščana, što je pogodno za decu.

Plaža Galataki: Udaljena je oko 15 km od Limni i može se lako dostići automobilom ili autobusom. Autobuski prevoz do plaže je dostupan, a cena se kreće oko 2-3€. Na plaži Galataki možete pronaći barove i restorane koji nude osveženja i obroke. Najpopularniji bar na plaži je Galataki Beach Bar. Prosečna cena kafe je oko 2€, piva oko 3€, a sendviča oko 5€. Podloga na plaži je pretežno peščana, sa delovima kamenite obale.

Plaža Agia Anna: Udaljena je oko 8 km od Limni i može se lako dostići automobilom ili autobusom. Autobuski prevoz do plaže je dostupan, a cena se kreće oko 2-3€. Na plaži Agia Anna postoje barovi i restorani sa raznovrsnom ponudom hrane i pića. Najpopularniji bar na plaži je Agia Anna Beach Bar. Prosečna cena kafe je oko 2€, piva oko 3€, a sendviča oko 5€. Podloga na plaži je pretežno peščana, što je pogodno za decu.

Plaža Pefki: Udaljena je oko 12 km od Limni i može se lako dostići automobilom ili autobusom. Autobuski prevoz do plaže je dostupan, a cena se kreće oko 2-3€. Na plaži Pefki možete pronaći barove i restorane koji nude osveženja i ukusne obroke. Najpopularniji bar na plaži je Pefki Beach Bar. Prosečna cena kafe je oko 2€, piva oko 3€, a sendviča oko 5€. Podloga na plaži je pretežno peščana, sa delovima šljunka.

Plaža Rovies: Udaljena je oko 18 km od Limni i može se lako dostići automobilom ili autobusom. Autobuski prevoz do plaže je dostupan, a cena se kreće oko 2-3€. Na plaži Rovies možete pronaći barove i restorane sa bogatom ponudom hrane i pića. Najpopularniji bar na plaži je Rovies Beach Bar. Prosečna cena kafe je oko 2€, piva oko 3€, a sendviča oko 5€. Podloga na plaži je pretežno peščana, pogodna za decu.

Plaža Gialtra: Udaljena je oko 20 km od Limni i može se lako dostići automobilom ili autobusom. Autobuski prevoz do plaže je dostupan, a cena se kreće oko 2-3€. Na plaži Gialtra možete pronaći barove i restorane sa raznovrsnom ponudom hrane i pića. Najpopularniji bar na plaži je Gialtra Beach Bar. Prosečna cena kafe je oko 2€, piva oko 3€, a sendviča oko 5€. Podloga na plaži je pretežno peščana, sa delovima šljunka.

Šta da radite u Limni

Limni je prelepo mesto u kojem posetioci mogu uživati u raznovrsnim aktivnostima i atrakcijama. Bez obzira da li volite prirodu, istorijske lokalitete, plaže ili lokalnu kulturu, Limni nudi nešto za svakoga.

Obilazak tvrđave Monemvasia: Posetite utvrđeni grad Monemvasia koji se nalazi na obali Limni i pruža spektakularan pogled na more. Istorijski lokaliteti, uske uličice i stari zidovi oduševljavaju posetioce koji vole arhitekturu i istoriju.

Poseta Arheološkom muzeju Limni: Otkrijte bogatu istoriju ostrva Limnos u Arheološkom muzeju Limni. Muzej sadrži zbirke artefakata iz različitih perioda, uključujući antičke vaze, skulpture i predmete iz rimskog i vizantijskog perioda.

Izleti na obližnja ostrva: Iskoristite priliku da istražite obližnja ostrva kao što su Agios Efstratios, Skiathos i Skopelos. Ostrva su poznata po svojim prelepim plažama, slikovitim selima i netaknutom prirodom.

Vožnja biciklom ili pešačenje: Uživajte u prirodnim lepotama Limni i okoline vozeći se biciklom ili pešačeći. Postoje brojne staze i staze za pešačenje koje vam omogućavaju da istražite okolinu i uživate u prelepim pejzažima.

Plaže i vodene aktivnosti: Posetite neke od prelepih plaža u okolini Limni, kao što su Fanaraki plaža, Agios Ioannis plaža i Agia Kyriaki plaža. Uživajte u sunčanju, plivanju, ronjenju ili vožnji kajakom u kristalno čistim vodama Egejskog mora.

Limni ima populaciju od oko 2.500 stanovnika. Što se tiče marketa, postoji dobar izbor supermarketa i lokalnih prodavnica u Limni. Popularni brendovi marketa koji su prisutni u Limni uključuju Lidl, Carrefour, Masoutis i AB Vasilopoulos. Ovi marketi pružaju širok izbor namirnica, sveže proizvode i ostale potrepštine za svakodnevne potrebe posetilaca i lokalnog stanovništva.

Noćni život u Limni nije toliko živahan kao u većim gradovima, ali postoje nekoliko barova i taverni gde možete uživati u opuštenoj atmosferi. Neki od poznatijih mesta uključuju:

Bar Paradiso: Ovaj bar nudi širok izbor pića, uključujući pivo, koktele i sokove. Cene pića variraju u zavisnosti od odabranog pića.

Taverna Apovrado: Ova tradicionalna grčka taverna nudi ukusna jela i lokalne specijalitete. Uživajte u autentičnoj grčkoj kuhinji uz piće po vašem izboru.

Bar Limni: Ovaj bar pruža lep pogled na more i okolinu. Možete se opustiti uz osvežavajuće piće i uživati u mirnom okruženju.

Važno je napomenuti da noćni provod u Limni nije tako intenzivan kao u nekim drugim destinacijama. Ako tražite življu noćnu scenu, možda ćete biti ograničeni u izboru. Međutim, ukoliko više volite mirne večeri uživajući u dobrom obroku i piću, Limni može biti pogodno mesto za vas.

Što se tiče letovanja za mlade, Limni može biti manje pogodan ako tražite intenzivnu noćnu zabavu. Nedostatak diskoteka i barova na plaži koji organizuju žurke može ograničiti mogućnosti za mlade turiste koji traže takav provod. Međutim, ukoliko više volite mirnije i opuštenije aktivnosti tokom letovanja, kao što su istraživanje lokalnih plaža, obilazak kulturnih lokaliteta i uživanje u prirodi, Limni može biti idealna destinacija.

Letovanje sa porodicom u Limni može biti prijatno iskustvo. Postoje brojne porodične plaže i mirna mesta gde deca mogu bezbedno uživati u igri i kupanju. Takođe, možete istražiti okolinu i posetiti lokalne znamenitosti koje su prikladne za porodične izlete.

Za mladi par koji traži mirno i romantično letovanje, Limni može biti idealno mesto. Prelepe plaže, slikoviti zalasci sunca i opuštena atmosfera pružaju savršeno okruženje za romantične trenutke. Možete se opustiti na plaži, istražiti lokalne restorane i uživati u intimnim trenucima zajedno.

Top 6 Najpopularnijih gradova i sela u Blizini Limni

Moudros: Udaljen oko 30 kilometara od Limni, Moudros je tradicionalno ribarsko selo koje je poznato po svojoj prelepim peščanim plažama. Posetioci mogu uživati u mirnoj atmosferi, šetnji pored luke i istraživanju lokalnih restorana sa svežom morskom hranom.

Myrina: Nalazi se na udaljenosti od oko 40 kilometara od Limni, Myrina je glavni grad ostrva Limnos. Poznata je po svojoj tvrđavi koja pruža prelep panoramski pogled na okolinu. Grad takođe nudi šarmantne uske ulice, tradicionalne taverne i mogućnosti za kupovinu suvenira.

Plaka: Plaka je udaljena oko 20 kilometara od Limni i poznata je po svojim slikovitim plažama. Posetioci mogu uživati u kristalno čistoj vodi, pesku i prirodnim pejzažima. Plaka takođe nudi izbor restorana i kafića gde se možete opustiti i uživati u lokalnoj kuhinji.

Kontias: Smesten na oko 8 kilometara od Limni, Kontias je tradicionalno selo sa prelepim panoramskim pogledom na more. Posetioci mogu istraživati uske kaldrmisane ulice, posetiti lokalne prodavnice i restorane, kao i posetiti crkvu Agios Dimitrios koja datira iz 18. veka.

Atsiki: Nalazi se na oko 15 kilometara od Limni, Atsiki je slikovito selo koje je poznato po svojoj arhitekturi i tradicionalnom šarmu. Posetioci mogu prošetati kroz uske ulice, posetiti crkvu Agios Athanasios i uživati u pogledu na okolna brda i more.

Varos: Varos je udaljen oko 12 kilometara od Limni i predstavlja autentično selo sa tradicionalnim kućama i atmosferom. Posetioci mogu istražiti uske ulice, posetiti lokalne prodavnice sa ručno izrađenim suvenirima i probati lokalne specijalitete u tradicionalnim tavernama.

Gde je Limni Lociran Geografski

Limni se nalazi na severnom delu ostrva Evia u Centralnoj Grčkoj. Geografski položaj Limni čini ga jedinstvenim mestom za posetu. Grad je smešten na obali Egejskog mora, pružajući prelepe plaže i pogled na kristalno plavo more.

Limni je okružen netaknutom prirodom i zelenim brdima, pružajući spektakularne pejzaže i mogućnosti za istraživanje. U blizini Limni nalazi se Nacionalni park Dirfi-Aidos, koji je dom raznovrsne flore i faune. Park nudi mogućnosti za pešačenje, planinarenje i uživanje u prirodnim lepotama.

Takođe, u blizini Limni nalazi se nekoliko zanimljivih lokaliteta koji mogu biti atraktivni za posetioce. Među njima su Arheološki lokalitet Eretrija, koji je udaljen oko 25 kilometara od Limni, i antički grad Halkida, udaljen oko 80 kilometara. Oba mesta nude bogatu istoriju, arheološke ostatke i kulturno nasleđe.

Sa svojim jedinstvenim geografskim položajem i prirodnim lepotama, Limni privlači turiste koji žele da uživaju u mirnom okruženju, prelepim plažama i istraživanju istorijskih lokaliteta u blizini. Bilo da se radi o planiranju odmora na plaži, avanturističkim aktivnostima u prirodi ili istraživanju kulturnog nasleđa, Limni nudi raznolike mogućnosti za posetioce svih interesa.

Kako da Stignete do Limni Automobilom ili Autobusom

Ako planirate putovanje od Soluna do Limni, možete koristiti ili automobil ili autobus za prevoz. Evo instrukcija za oba načina:

Automobilom:

 • Krenite ka istoku iz Soluna i pratite putokaze ka mestu Nea Moudania.
 • Nakon što stignete u Nea Moudania, nastavite vožnju ka jugoistoku prema mestu Nea Kallikratia.
 • U Nea Kallikratiji skrenite desno i pratite putokaze ka mestu Olympiada.
 • Nastavite vožnju kroz Olympiadu i pratite putokaze ka mestu Stavros.
 • Kada stignete u Stavros, skrenite levo i nastavite vožnju ka severoistoku prema Limni.
 • Pratite putokaze ka Limni i stići ćete do svog odredišta.

Autobusom:

 • U Solunu se možete uputiti ka autobuskoj stanici KTEL, koja se nalazi u centru grada.
 • Pronađite autobusku liniju koja ide do Limni ili do obližnjeg mesta koja ima konekciju sa Limni.
 • Proverite raspored polazaka autobusa i odaberite vreme koje vam odgovara.
 • Kupite kartu za autobus i sačekajte na odgovarajućem peronu.
 • Ukrcate se na autobus i uživajte u vožnji do Limni.

Cena autobuske karte može varirati u zavisnosti od vremena putovanja, sezone i prevoznika. Prosečna cena autobuske karte od Soluna do Limni je oko 20-30 EUR po osobi, ali molim vas da proverite tačnu cenu kod autobuske kompanije.

Što se tiče šatl prevoza od aerodroma u Solunu do Limni, specifične informacije o tome nisu dostupne. Međutim, aerodrom Solun nudi različite opcije prevoza kao što su taksiji, privatne transfere ili iznajmljivanje automobila koji vam mogu pomoći da stignete do Limni. Cene ovih opcija mogu se razlikovati i preporučljivo je da se informišete o njima unapred ili kontaktirate prevozne kompanije za tačne informacije o ceni.

Ako planirate putovanje od Atine do Limni, možete koristiti ili automobil ili autobus za prevoz. Evo instrukcija za oba načina:

Automobilom:

 • Krenite ka severu iz Atine prema autoputu E75.
 • Nastavite vožnju autoputem E75 u smeru Soluna.
 • Nastavite vožnju autoputem E75 sve dok ne dođete do raskrsnice sa putem za Limni (oko 120 km pre Soluna).
 • Skrenite sa autoputa E75 na putokazu za Limni i nastavite vožnju ka istoku.
 • Pratite putokaze ka Limni i stići ćete do svog odredišta.

Autobusom:

 • U Atini se možete uputiti ka autobuskoj stanici KTEL Liosion.
 • Pronađite autobusku liniju koja ide do Limni ili do obližnjeg mesta koja ima konekciju sa Limni.
 • Proverite raspored polazaka autobusa i odaberite vreme koje vam odgovara.
 • Kupite kartu za autobus i sačekajte na odgovarajućem peronu.
 • Ukrcate se na autobus i uživajte u vožnji do Limni.

Cena autobuske karte može varirati u zavisnosti od vremena putovanja, sezone i prevoznika. Prosečna cena autobuske karte od Atine do Limni je oko 25-35 EUR po osobi, ali molim vas da proverite tačnu cenu kod autobuske kompanije.

Prosečna Min. i Max. Mesečna Temperatura u Limni

Januar: Minimalna temperatura: 8°C, Maksimalna temperatura: 14°C

Februar: Minimalna temperatura: 8°C, Maksimalna temperatura: 14°C

Mart: Minimalna temperatura: 9°C, Maksimalna temperatura: 16°C

April: Minimalna temperatura: 12°C, Maksimalna temperatura: 19°C

Maj: Minimalna temperatura: 16°C, Maksimalna temperatura: 24°C

Jun: Minimalna temperatura: 20°C, Maksimalna temperatura: 29°C

Jul: Minimalna temperatura: 23°C, Maksimalna temperatura: 32°C

Avgust: Minimalna temperatura: 23°C, Maksimalna temperatura: 32°C

Septembar: Minimalna temperatura: 19°C, Maksimalna temperatura: 28°C

Oktobar: Minimalna temperatura: 15°C, Maksimalna temperatura: 22°C

Novembar: Minimalna temperatura: 12°C, Maksimalna temperatura: 17°C

Decembar: Minimalna temperatura: 9°C, Maksimalna temperatura: 15°C

Prosečna Min. i Max. Mesečna Temperatura Vode u Limni

Januar: Minimalna temperatura vode: 14°C, Maksimalna temperatura vode: 16°C

Februar: Minimalna temperatura vode: 14°C, Maksimalna temperatura vode: 15°C

Mart: Minimalna temperatura vode: 14°C, Maksimalna temperatura vode: 16°C

April: Minimalna temperatura vode: 15°C, Maksimalna temperatura vode: 17°C

Maj: Minimalna temperatura vode: 18°C, Maksimalna temperatura vode: 20°C

Jun: Minimalna temperatura vode: 22°C, Maksimalna temperatura vode: 24°C

Jul: Minimalna temperatura vode: 24°C, Maksimalna temperatura vode: 26°C

Avgust: Minimalna temperatura vode: 24°C, Maksimalna temperatura vode: 26°C

Septembar: Minimalna temperatura vode: 23°C, Maksimalna temperatura vode: 25°C

Oktobar: Minimalna temperatura vode: 20°C, Maksimalna temperatura vode: 22°C

Novembar: Minimalna temperatura vode: 17°C, Maksimalna temperatura vode: 19°C

Decembar: Minimalna temperatura vode: 15°C, Maksimalna temperatura vode: 17°C