Turistički Vodič za Amarynthos (Ostrvo Evia) – Centralna Grčka

Home » Grčke Regije » Centralna Grčka » Evia Subregija Regiona Centralna Grčka: Turistički Vodič » Turistički Vodič za Amarynthos (Ostrvo Evia) – Centralna Grčka

Amarynthos – Ostrvo Evia

Amarynthosu, prelepo mesto smešteno na ostrvu Evia u centralnoj Grčkoj. Amarynthos je šarmantno primorsko naselje koje privlači posetioce svojom prirodnom lepotom, bogatom istorijom i tradicionalnom atmosferom. Ovo slikovito mesto nudi predivne pejzaže, prelepe plaže i brojne turističke atrakcije.

U ovom članku istražićemo geografski položaj Amarynthosa, njegovu istoriju, turističke atrakcije, plaže, gastronomsku ponudu i druge zanimljivosti koje privlače posetioce iz celog sveta. Saznajte više o ovom dragulju u centralnoj Grčkoj i otkrijte zašto je Amarynthos sve popularnije odredište među putnicima.

Zaronite u bogatu istoriju Amarynthosa, istražite njegove arheološke nalazišta i upijajte lepotu prirode koja ga okružuje. Sa prelepim plažama, slikovitim zalivima i tirkiznom vodom, Amarynthos pruža savršeno okruženje za opuštanje i uživanje u suncu i moru. Otkrijte raznolike aktivnosti koje možete iskusiti u ovom području, uključujući vodene sportove, šetnje obalom i istraživanje okolnih sela i prirodnih rezervata.

Amarynthos - Ostrvo Evia - Centralna Grčka
Amarynthos – Ostrvo Evia – Centralna Grčka

Uživajte u autentičnoj grčkoj kuhinji u lokalnim restoranima, gde možete probati sveže morske plodove, tradicionalna jela i lokalna vina. Amarynthos je takođe poznat po svojim živahnim manifestacijama, festivalima i kulturnim događanjima, pružajući vam priliku da se upoznate sa lokalnom kulturom i tradicijom.

Bilo da ste avanturista koji želi istraživati prirodu, ljubitelj plaža i sunca, ili neko ko traži mir i tišinu, Amarynthos ima mnogo toga da ponudi. Ovo čarobno mesto će vas očarati svojom lepotom, gostoprimstvom lokalnog stanovništva i jedinstvenim doživljajem koji ćete pamtiti.

Kratka Istorija Amarynthosa

Amarynthos je jedno od najstarijih naselja na ostrvu Evia u Grčkoj, sa bogatom istorijom koja seže hiljadama godina unazad. U radijusu od 40 km od Amarynthosu nalaze se nekoliko arheoloških lokaliteta koji svedoče o prošlosti regiona.

Jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u blizini Amarynthosu je Eretrija, udaljena oko 14 km. Eretrija je bila jedan od najvažnijih gradova antičke Grčke i bio je poznat po svojoj maritimnoj moći i trgovini. Na ovom lokalitetu možete videti ostake antičkog teatra, hrama Artemide, drevnog pristaništa i drugih arheoloških nalazišta.

Još jedan značajan lokalitet u blizini Amarynthosu je Istiaia, udaljena oko 20 km. Istiaia je bila naselje sa dugom istorijom, koje je postojalo i u antičko doba. Na ovom lokalitetu možete videti ostatke antičkog teatra, hramove i druge arheološke nalaze.

Kada je reč o samom Amarynthosu, grad je osnovan u antičkoj Grčkoj i imao je važnu ulogu kao trgovačko i pomorsko središte. Tokom vekova, grad je prošao kroz različite faze razvoja i bio je pod vlašću različitih civilizacija, uključujući Persijance, Rimljane, Vizantijce i Otomansko carstvo.

U modernom dobu, Amarynthos je postao popularno turističko odmaralište sa prelepim plažama i prirodnim lepotama. Grad nudi raznovrsne mogućnosti za odmor, uključujući vodene aktivnosti, istraživanje lokalne kulture i gastronomsku ponudu. Danas je Amarynthos živahan grad sa brojnim restoranima, kafićima, prodavnicama i hotelima koji dočekuju turiste iz celog sveta.

Ova kombinacija bogate istorije i prirodne lepote čini Amarynthos atraktivnim odredištem za posetioce koji žele da istraže antičko nasleđe i uživaju u opuštajućem mediteranskom okruženju.

Osnovne turističke odlike Amarynthos

 1. Plaža Liani Ammos: Ova prelepa plaža je udaljena samo nekoliko kilometara od Amarynthos. Podloga na plaži je mešavina peska i šljunka, idealna za sunčanje i opuštanje. Na plaži se nalaze restorani i barovi gde možete uživati u osvežavajućim napicima i ukusnim obrocima. Prosečna cena kafe je oko 2-3 evra, obroka 10-15 evra, piva 3-4 evra, i gaziranih sokova 2-3 evra.
 2. Plaža Agios Minas: Ova slikovita plaža nalazi se na kratkoj udaljenosti od Amarynthos. Podloga na plaži je pretežno peskovita, a more je kristalno čisto. Na plaži se nalaze restorani i barovi koji pružaju raznovrsne usluge hrane i pića. Prosečna cena kafe je oko 2-3 evra, obroka 10-15 evra, piva 3-4 evra, i gaziranih sokova 2-3 evra.
 3. Plaža Almiropotamos: Ova lepa plaža je udaljena nekoliko kilometara od Amarynthos. Podloga na plaži je peskovita, a okružena je prelepom prirodom i zelenilom. Na plaži se nalazi nekoliko restorana gde možete probati tradicionalna jela i osvežiti se pićem. Prosečna cena kafe je oko 2-3 evra, obroka 10-15 evra, piva 3-4 evra, i gaziranih sokova 2-3 evra.
 4. Plaža Nisiotisa: Ova mirna plaža nalazi se na udaljenosti od oko 12 km od Amarynthos. Podloga na plaži je peskovita, a okružena je zelenilom i prirodnom lepotom. Na plaži se nalazi taverne i barovi gde možete uživati u lokalnoj kuhinji i osvežavajućim napicima. Prosečna cena kafe je oko 2-3 evra, obroka 10-15 evra, piva 3-4 evra, i gaziranih sokova 2-3 evra.
 5. Plaža Achladi: Ova slikovita plaža udaljena je oko 15 km od Amarynthos. Podloga na plaži je peskovita, a more je kristalno čisto. Na plaži se nalazi restoran koji pruža ukusne obroke i piće. Prosečna cena kafe je oko 2-3 evra, obroka 10-15 evra, piva 3-4 evra, i gaziranih sokova 2-3 evra.
 6. Plaža Sarakiniko: Ova prelepa plaža nalazi se na udaljenosti od oko 20 km od Amarynthos. Podloga na plaži je peskovito-šljunkovita, a okružena je prirodnim pejzažem. Na plaži se nalaze taverne i barovi gde možete uživati u lokalnoj hrani i osvežavajućim napicima. Prosečna cena kafe je oko 2-3 evra, obroka 10-15 evra, piva 3-4 evra, i gaziranih sokova 2-3 evra.

Restorani koje možete posetiti:

 • Restoran Poseidon
  • Prosečna cena obroka: 15-20 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena sokova: 2-3 evra
 • Restoran Dionysos
  • Prosečna cena obroka: 10-15 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena sokova: 2-3 evra
 • Restoran Elia
  • Prosečna cena obroka: 15-20 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena sokova: 2-3 evra
 • Restoran Panorama
  • Prosečna cena obroka: 15-20 evra
  • Prosečna cena piva: 3-4 evra
  • Prosečna cena sokova: 2-3 evra

Noćni život u Amarynthosu je raznovrstan, iako ne toliko intenzivan kao u većim gradovima. Evo nekoliko najboljih noćnih klubova u Amarynthosu:

 • Club Blue Sky
 • Club Moonlight
 • Club Muses

U noćnim klubovima možete uživati u živoj muzici, plesu i opuštenoj atmosferi. Prosečne cene pića u noćnim klubovima mogu varirati, ali prosečna cena piva je oko 5-7 evra, koktela 8-10 evra, i sokova 3-5 evra.

Prosečna temperatura u letnjim mesecima u Amarynthosu iznosi oko 25-30 stepeni Celzijusa, sa toplim sunčanim danima i blagim večerima. Prosečna temperatura vode tokom letnjih meseci iznosi oko 23-25 stepeni Celzijusa, idealna za osvežavajuće kupanje i vodene aktivnosti.

Kada je u pitanju smeštaj, cene se mogu razlikovati u zavisnosti od vrste smeštaja, lokacije i udobnosti. U letnjim mesecima, prosečna cena smeštaja u Amarynthosu može se kretati od 40-100 evra po noćenju za najjeftinije opcije, dok luksuzniji smeštaj može koštati i preko 150 evra po noćenju. Preporučuje se da istražite različite ponude i rezervišete smeštaj unapred kako biste osigurali najbolju opciju po vašem budžetu i potrebama.

Mapa Amarynthos, Evia, Centralna Grčka

Kakve je Amarynthos beach

Amarynthos beach je prelepa plaža koja privlači posetioce svojom lepotom i prijatnom atmosferom. Evo nekih važnih informacija o Amarynthos beach:

 • Podloga na plaži je pretežno peskovita, što je idealno za opuštanje i sunčanje. Na pojedinim delovima plaže može biti prisutna i mešavina peska i šljunka.
 • Oko Amarynthos beach nalazi se bujna vegetacija koja doprinosi lepoti i prirodnom ambijentu. Drveće, posebno borovi, pružaju prirodnu hladovinu i stvaraju prijatnu atmosferu.
 • Prosečna temperatura vode na Amarynthos beach u letnjim mesecima kreće se između 23°C i 27°C, što je idealno za uživanje u kupanju i vodenim aktivnostima.
 • Prosečna atmosferska temperatura na Amarynthos beach u toku letnjih meseci varira od 28°C do 32°C, što je savršeno za sunčanje i boravak na plaži.

Nabrojene su tri od najbolje ocenjenih restorana na Google-u koji se nalaze na Amarynthos beach:

 • Restaurant Poseidon: Ovaj restoran nudi prelep pogled na more i morske specijalitete. Prosečna cena piva je oko 3-4 evra, dok su cene vina i kafe slične. Prosečna cena obroka se kreće od 10 do 20 evra.
 • Taverna Amarynthos: Ovaj tradicionalni grčki restoran nudi autentična jela i prijateljsku atmosferu. Cena piva je oko 3 evra, dok se cene obroka kreću od 10 do 15 evra.
 • Restaurant Marabu: Restoran Marabu je poznat po svojoj kreativnoj kuhinji i elegantnom ambijentu. Cene piva su slične kao i u drugim restoranima na plaži, dok se cene obroka kreću od 15 do 25 evra.

Top 6 Najboljih Plaža koje se nalaze nedaleko od Amarynthos

Plaža Liani Ammos:

 • Udaljenost od Amarynthos: oko 10 km
 • Prosečna cena autobuskog prevoza: oko 2 evra
 • Na plaži se nalaze barovi i restorani koji nude raznovrsne piće i obroke. Najpopularniji bar na plaži je “Sunset Beach Bar”.
 • Prosečna cena kafe: 2-3 evra, piva: 3-4 evra, sendviča: 5-8 evra
 • Podloga na plaži je mešavina peska i šljunka, idealna za opuštanje i sunčanje. Plaža je pogodna za decu zbog plitkog ulaza u more.

Plaža Agios Minas:

 • Udaljenost od Amarynthos: oko 8 km
 • Prosečna cena autobuskog prevoza: oko 2 evra
 • Na plaži postoje barovi i restorani koji pružaju osvežavajuća pića i ukusne obroke. Preporučeni bar na plaži je “Beach Lounge Bar”.
 • Prosečna cena kafe: 2-3 evra, piva: 3-4 evra, sendviča: 5-8 evra
 • Podloga na plaži je pretežno peskovita, a more je kristalno čisto. Plaža je prikladna za decu zbog plitke vode i prijateljske atmosfere.

Plaža Nisiotisa:

 • Udaljenost od Amarynthos: oko 12 km
 • Prosečna cena autobuskog prevoza: oko 3 evra
 • Na plaži se nalazi taverne i beach barovi koji služe ukusne obroke i osveženja. “Nisiotiko” je popularna taverne na plaži.
 • Prosečna cena kafe: 2-3 evra, piva: 3-4 evra, sendviča: 5-8 evra
 • Podloga na plaži je peskovita, a okolina je prelepa sa zelenilom i prirodnom hladovinom. Plaža je pogodna za decu zbog plitke vode i mirnog okruženja.

Plaža Achladi:

 • Udaljenost od Amarynthos: oko 15 km
 • Prosečna cena autobuskog prevoza: oko 4 evra
 • Na plaži se nalazi taverna i bar koji služe pića i obroke. Preporučena taverna na plaži je “Achladi Beach Bar & Restaurant”.
 • Prosečna cena kafe: 2-3 evra, piva: 3-4 evra, sendviča: 5-8 evra
 • Podloga na plaži je peskovita, a voda je kristalno čista. Plaža je pogodna za decu zbog plitke vode i prijatne atmosfere.

Plaža Lefkandi:

 • Udaljenost od Amarynthos: oko 5 km
 • Prosečna cena autobuskog prevoza: oko 1 evro
 • Na plaži se nalaze taverne, barovi i kafići koji pružaju raznovrsne usluge. Preporučena taverna je “Lefkandi Tavern”.
 • Prosečna cena kafe: 2-3 evra, piva: 3-4 evra, sendviča: 5-8 evra
 • Podloga na plaži je pretežno peskovita, a voda je čista i prijatna za kupanje. Plaža je pogodna za decu zbog blizine i pristupačnosti.

Plaža Agia Paraskevi:

Udaljenost od Amarynthos: oko 7 km

Prosečna cena autobuskog prevoza: oko 2 evra

Na plaži se nalaze taverne i barovi sa raznovrsnom ponudom hrane i pića. Preporučena taverna je “Agia Paraskevi Tavern”.

Prosečna cena kafe: 2-3 evra, piva: 3-4 evra, sendviča: 5-8 evra

Podloga na plaži je peskovita, a okolina je prirodna i mirna. Plaža je pogodna za decu zbog plitke vode i prijatne atmosfere.

Šta da radite u Amarynthos

Amarynthos je živopisno mesto na ostrvu Evia u Centralnoj Grčkoj. Ovo mesto pruža raznovrsne aktivnosti i atrakcije za turiste svih uzrasta. Bez obzira da li ste ljubitelj plaža, kulturnog nasleđa ili avanturističkih aktivnosti, Amarynthos će vam pružiti obilje mogućnosti za uživanje. 

Evo nekoliko stvari koje možete raditi tokom posete Amarynthosu:

 • Uživanje na plaži: Amarynthos ima nekoliko prelepih plaža sa kristalno čistim morem. Možete se opustiti na pesku, sunčati se, plivati ili se baviti raznim vodenim sportovima kao što su ronjenje, jedrenje na dasci ili skijanje na vodi.
 • Poseta arheološkim nalazištima: U blizini Amarynthosa nalaze se neki značajni arheološki lokaliteti. Možete posetiti Eretriju, drevni grad koji datira još iz 8. veka pre nove ere, i istražiti njegove ostake, uključujući hramove, pozorište i rimski kupatilo.
 • Razgledanje tradicionalnih sela: Okolna sela u regiji Amarynthos nude autentično iskustvo grčke tradicije i kulture. Posetite sela poput Mandoudi, Kymi i Prokopi i prošetajte uskim kaldrmisanim ulicama, obiđite crkve i uživajte u lokalnoj gastronomiji.
 • Planinarenje i pešačenje: Amarynthos se nalazi u blizini planinskih područja Evie, što pruža odličnu priliku za planinarenje i pešačenje. Možete istražiti prirodne staze, uživati u prelepim pejzažima, posetiti izvore i vodopade i doživeti netaknutu prirodu ostrva.
 • Gastronomske poslastice: U Amarynthosu možete probati ukusne grčke specijalitete u lokalnim restoranima i tavernama. Uživajte u svežim plodovima mora, tradicionalnim jelima kao što su musaka i giouvetsi, i ne propustite da probate slatkiše poput baklave i loukoumades.

Što se tiče marketa, u Amarynthosu postoji dobar izbor marketa koji zadovoljavaju osnovne potrebe stanovnika i turista. Neke od popularnih marketa uključuju supermarkete poput Lidl, Carrefour i Masoutis, gde možete pronaći sveže namirnice, kućne potrepštine i ostale proizvode. Takođe, postoji i lokalna pijaca gde možete kupiti sveže voće, povrće i tradicionalne proizvode.

U Amarynthosu, noćni život nije toliko razvijen kao u nekim drugim turističkim destinacijama. Ponuda noćnih klubova je ograničena, ali postoje neki barovi i kafići koji nude prijatnu atmosferu i muziku. Evo nekoliko poznatih lokacija:

 • Baraki Cocktail Bar: Ovaj popularni bar nudi širok izbor koktela i pića. Prosečna cena piva je oko 3-4 evra, dok su cene koktela i sokova obično nešto više.
 • Poseidon Bar: Smješten tik uz plažu, Poseidon Bar je omiljeno mesto za opuštanje uz osvežavajuća pića. Cene pića su slične kao i u drugim barovima u regionu.
 • Marabu Beach Bar: Ovaj plažni bar nudi prelep pogled na more i prijatnu atmosferu. Cene pića se kreću u sličnom rangu kao i u drugim barovima u okolini.

U pogledu letovanja za mlade, Amarynthos može biti prijatan izbor ukoliko preferirate mirnije i opuštenije okruženje. Iako nema veliki broj diskoteka i noćnih klubova, možete uživati u opuštenim večerima u barovima uz more ili se upustiti u različite aktivnosti na plaži.

Za porodice, Amarynthos pruža prijateljsku i bezbednu atmosferu. Plaže su čiste i sigurne za decu, a ima i nekoliko restorana koji nude meni prilagođen porodicama. Osim toga, možete istražiti obližnja sela i prirodu koja će biti zanimljiva za celu porodicu.

Za mlade parove, Amarynthos može biti romantična destinacija. Uživanje u šetnjama duž obale, večerama u lokalnim restoranima i istraživanje okolnih plaža može stvoriti prelepe uspomene. Iako noćni provod nije intenzivan, možete se opustiti i uživati u mirnoj i romantičnoj atmosferi mesta.

Top 6 Najpopularnijih gradova i sela u Blizini Amarynthos

 • Eretrija:
  • Udaljenost od Amarynthosa: oko 30 kilometara
  • Vreme putovanja kolima: prosečno 40 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 5 evra (prosečno)
  • Eretrija je slikoviti grad sa bogatom istorijom. Možete istražiti arheološke ostatke, posetiti muzeje i uživati u tradicionalnoj grčkoj kuhinji u lokalnim tavernama.
 • Chalkida:
  • Udaljenost od Amarynthosa: oko 40 kilometara
  • Vreme putovanja kolima: prosečno 50 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 6 evra (prosečno)
  • Chalkida je glavni grad ostrva Evia i poznata je po svojoj živopisnoj atmosferi i prelepom mostu koji povezuje kopno i ostrvo. Možete istražiti staru tvrđavu, šetati duž obale i uživati u ukusnoj hrani u lokalnim restoranima.
 • Karystos:
  • Udaljenost od Amarynthosa: oko 75 kilometara
  • Vreme putovanja kolima: prosečno 1 sat i 30 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 10 evra (prosečno)
  • Karystos je slikoviti gradić smešten na južnoj obali Evie. Ima prelepe plaže, istorijske znamenitosti i tradicionalne taverne. Ovde možete istražiti drevne ruševine, uživati u sunčanju na plaži i probati lokalne specijalitete.
 • Avlida:
  • Udaljenost od Amarynthosa: oko 20 kilometara
  • Vreme putovanja kolima: prosečno 30 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 3 evra (prosečno)
  • Avlida je malo mesto poznato po svojim prelepim plažama i termalnim izvorima. Možete se opustiti u termalnim kupkama, uživati u prirodi i probati lokalne poslastice u obližnjim tavernama.
 • Nea Artaki:
  • Udaljenost od Amarynthosa: oko 25 kilometara
  • Vreme putovanja kolima: prosečno 35 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 4 evra (prosečno)
  • Nea Artaki je živopisno primorsko mesto sa prelepom plažom i brojnim kafićima i restoranima. Možete se opustiti na pesku, uživati u tirkiznom moru i probati tradicionalna jela.
 • Politika:
  • Udaljenost od Amarynthosa: oko 10 kilometara
  • Vreme putovanja kolima: prosečno 15 minuta
  • Cena autobuske karte: oko 2 evra (prosečno)
  • Politika je mirno selo sa tradicionalnom atmosferom. Okruženo je zelenilom i blizu je prelepe plaže. Možete prošetati uskim ulicama, posetiti lokalne prodavnice i uživati u mirnom okruženju.

Gde je Amarynthos Lociran Geografski

Amarynthos se nalazi na istočnoj obali ostrva Evia u Centralnoj Grčkoj. Ovaj slikoviti gradić smešten je oko 100 kilometara severoistočno od Atine. Njegova geografska pozicija pruža predivan pogled na Egejsko more i okolne planine.

Amarynthos je smešten na južnom delu obale Evie, tačno nasuprot kopnenom delu Grčke. Nalazi se između planine Telethrio na severu i planine Xiron na jugu, stvarajući očaravajući pejzaž za posetioce. Ovo područje karakterišu prelepe plaže sa tirkiznim morem i obiljem prirodnih lepota.

U blizini mesta Amarynthos nalaze se neki zanimljivi lokaliteti koje turisti mogu posetiti. Ostrvo Evia je poznato po svojim prelepim plažama, slikovitim selima i antičkim lokalitetima. Neke od atrakcija u blizini Amarynthosa uključuju:

 • Istros: Antički grad smešten severno od Amarynthosa. Ovde možete videti ostatke drevnih građevina i arheoloških nalazišta.
 • Eretrija: Oko 30 kilometara južno od Amarynthosa nalazi se očaravajući grad Eretrija. Ovde možete istražiti arheološko nalazište, posetiti muzeje i uživati u šarmu tradicionalnih grčkih taverni.
 • Avlida: Udaljena oko 20 kilometara severno od Amarynthosa, Avlida je poznata po svojim lepim plažama i termalnim izvorima. Ovde možete uživati u opuštajućim kupkama i tretmanima lečenja.

Smešten u blizini ovih atrakcija, Amarynthos pruža turistima priliku da istraže bogatu istoriju i prirodnu lepotu ovog područja Centralne Grčke.

Kako da Stignete do Amarynthos Automobilom ili Autobusom

Da biste stigli do Amarynthosa iz Soluna, imate nekoliko opcija putovanja automobilom ili autobusom. Evo detalja o tome kako da stignete do Amarynthosa na oba načina:

Automobilom:

 • Putovanje automobilom iz Soluna do Amarynthosa traje oko 2,5 do 3 sata, u zavisnosti od saobraćaja i uslova puta.
 • Prvo treba da krenete putem E75/E92 u pravcu severoistoka, koji vodi ka mestu Thessaloniki.
 • Nakon što prođete Thessaloniki, nastavite da se vozite na putu E75/E92 u pravcu jugoistoka.
 • Pratite putokaze ka gradu Chalkida, gde ćete preći most Evripos.
 • Nakon prelaska mosta, nastavite da se vozite u pravcu istoka duž obale dok ne stignete do Amarynthosa.

Autobusom:

 • Možete koristiti autobuski prevoz iz Soluna do Amarynthosa.
 • Autobuske linije saobraćaju redovno i putovanje traje oko 3 do 4 sata, u zavisnosti od rute i uslova puta.
 • Autobusi obično polaze iz autobuske stanice u Solunu (KTEL Thessalonikis) i voze do Amarynthosa.
 • Cene autobuskih karata se mogu razlikovati u zavisnosti od prevoznika, sezonalnosti i tipa autobusa.

Cena šatl prevoza od aerodroma u Solunu do Amarynthosa može varirati u zavisnosti od prevoznika i usluga. Preporučuje se da se raspitate kod lokalnih prevoznika ili agencija za putovanja kako biste dobili tačne informacije o cenama i rasporedu prevoza.

Važno je da proverite aktuelne informacije o putovanju, rasporedu autobusa i uslovima puta pre nego što krenete na put.

Ako planirate putovanje od Atine do Amarynthosa, imate nekoliko opcija za putovanje automobilom ili autobusom. Evo detalja o tome kako stići do Amarynthosa na oba načina:

Automobilom:

 • Putovanje automobilom iz Atine do Amarynthosa traje oko 2,5 do 3 sata, u zavisnosti od saobraćaja i uslova puta.
 • Prvo treba da krenete putem E75/A8 prema severu, ka gradu Chalkida.
 • Nakon što stignete do Chalkide, pratite putokaze ka mostu Evripos.
 • Pređite most Evripos i nastavite da se vozite duž obale u pravcu severoistoka sve dok ne stignete do Amarynthosa.

Autobusom:

 • Možete koristiti autobuski prevoz iz Atine do Amarynthosa.
 • Autobuske linije saobraćaju redovno, a putovanje traje oko 2,5 do 3,5 sata, u zavisnosti od rute i uslova puta.
 • Autobusi obično polaze iz autobuske stanice Liosion u Atini i voze do Amarynthosa.
 • Cene autobuskih karata se mogu razlikovati u zavisnosti od prevoznika, sezonalnosti i tipa autobusa.

Cena šatl prevoza od aerodroma u Atini do Amarynthosa može varirati u zavisnosti od prevoznika i usluga. Preporučuje se da se raspitate kod lokalnih prevoznika ili agencija za putovanja kako biste dobili tačne informacije o cenama i rasporedu prevoza.

Važno je da proverite aktuelne informacije o putovanju, rasporedu autobusa i uslovima puta pre nego što krenete na put.

Prosečna Min. i Max. Mesečna Temperatura u Amarynthos

 • Januar: Minimalna temperatura – 8°C, Maksimalna temperatura – 14°C
 • Februar: Minimalna temperatura – 8°C, Maksimalna temperatura – 14°C
 • Mart: Minimalna temperatura – 9°C, Maksimalna temperatura – 16°C
 • April: Minimalna temperatura – 12°C, Maksimalna temperatura – 19°C
 • Maj: Minimalna temperatura – 15°C, Maksimalna temperatura – 23°C
 • Jun: Minimalna temperatura – 19°C, Maksimalna temperatura – 28°C
 • Jul: Minimalna temperatura – 22°C, Maksimalna temperatura – 31°C
 • Avgust: Minimalna temperatura – 22°C, Maksimalna temperatura – 31°C
 • Septembar: Minimalna temperatura – 19°C, Maksimalna temperatura – 27°C
 • Oktobar: Minimalna temperatura – 15°C, Maksimalna temperatura – 23°C
 • Novembar: Minimalna temperatura – 12°C, Maksimalna temperatura – 18°C
 • Decembar: Minimalna temperatura – 9°C, Maksimalna temperatura – 15°C

Prosečna Min. i Max. Mesečna Temperatura Vode u Amarynthos

 • Januar: Minimalna temperatura vode – 14°C, Maksimalna temperatura vode – 16°C
 • Februar: Minimalna temperatura vode – 14°C, Maksimalna temperatura vode – 15°C
 • Mart: Minimalna temperatura vode – 14°C, Maksimalna temperatura vode – 16°C
 • April: Minimalna temperatura vode – 15°C, Maksimalna temperatura vode – 17°C
 • Maj: Minimalna temperatura vode – 17°C, Maksimalna temperatura vode – 20°C
 • Jun: Minimalna temperatura vode – 21°C, Maksimalna temperatura vode – 24°C
 • Jul: Minimalna temperatura vode – 24°C, Maksimalna temperatura vode – 27°C
 • Avgust: Minimalna temperatura vode – 25°C, Maksimalna temperatura vode – 28°C
 • Septembar: Minimalna temperatura vode – 23°C, Maksimalna temperatura vode – 26°C
 • Oktobar: Minimalna temperatura vode – 20°C, Maksimalna temperatura vode – 23°C
 • Novembar: Minimalna temperatura vode – 17°C, Maksimalna temperatura vode – 19°C
 • Decembar: Minimalna temperatura vode – 15°C, Maksimalna temperatura vode – 16°C